in

Ikke kast tørt brød før du har prøvd dette geniale trikset

brød

Har du vann og stekeovn kan du få tørt brød til å bli rykende ferskt igjen. 

Norske husholdninger kaster 65 millioner brød hvert år. Samtidig kastes 39 millioner brød fra dagligvarehandelen. Det betyr at ett brød kastes hvert tredje sekund døgnet rundt. 

Det er ifølge bakeri.net helt unødvendig matsvinn. Brødvarer som har blitt tørre kan fungere utmerket som mat, med litt behandling. 


Bildet er tatt av PublicDomainPictures fra Pixabay 

Din Side presenteres et enkelt tricks for å få tørt og seig brød til å bli rykende ferskt igjen. Alt du trenger er en stekeovn og litt vann. 

Slik går du frem:

1. Forvarm ovnen til 190 grader

2. Fukt hele brødet med kaldt vann fra springen

3. Legg brødet i ovnen i cirka 10 minutter. 

En annen mulighet er å bruke brød som begynner å bli tørt til ostesmørbrød eller arme riddere. Man kan også lage krutonger av det, eller tørke det helt ut i stekeovn på 100 grader og lage griljermel til for eksempel fiskegrateng eller tilslørte bondepiker.

Torunn Nordbø, daglig leder ved Opplysningskontoret for brød og korn, påpeker at oppbevaringen påvirker hvor lenge brødet holder seg ferskt og saftig. 

– Romtemperatur er det beste. Hvis du har det tørt hjemme, kan det være smart å oppbevare brødet i en brødboks av keramikk eller blikk. Har du derimot god utluftning, vil sannsynligvis en brødboks i tre gjøre nytten, sier Nordbø til Din Side.

LES OGSÅ: Med dette geniale trikset kan du skive opp vannmelonen på null komma niks

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kronprins Haakon

Kronprins Haakon: Ikke helt forberedt på å bli konge

Hundemor finner og redder nyfødt baby etterlatt i skogen for å dø