torsdag, januar 20, 2022

Ikoniske Hollywood-filmer basert på sanne historier

Mest lest nå

Vi har alltid vært litt ekstra fascinerte av bøker, TV-serier og filmer som er basert på sanne historier, og vi skal se på noen historier fra virkeligheten som har hatt stor suksess på skjermen.

Escape from Alcatraz


Escape from Alcatraz er et spenningsdrama fra 1979 som handler om tre fanger som sjokkerer ved å flykte fra Alcatraz i 1962, den berømte fangeøya som skulle være fullstendig rømningssikker. I filmen er hovedfokuset på fangen Frank Lee Morris, som blir spilt av ingen ringere enn Clint Eastwood. Manuset er i svært stor grad basert på boken med samme navn av J. Campbell Bruce fra 1963. Flere av scenene ble spilt inn på Alcatraz, som blant annet har huset den amerikanske gangsteren Al Capone. Alcatraz brukes ikke lenger som fangeøy, men er i dag et populært fengselsmuseum med flere tusen besøkende hvert år.

Kilde: Unsplash

Catch Me If You Can

I 2002 kunne vi se Leonardo DiCaprio spille Frank Abagnale jr. i det amerikanske krimdramaet Catch Me If You Can som ble regissert av Steven Spielberg.Filmen er basert på boken med samme navn av Frank Abagnale jr. og Stan Redding, og skildrer den sanne men utrolige historien om den tidligere sjekksvindleren og bedrageren Abagnale. Han er berømt for å være tidenes yngste på FBIs liste over mest ettersøkte, og svindlet til seg flere millioner med falske sjekker i tillegg til å lure flere til å tro at han var både lege, advokat, pilot og professor. Abagnale har selv uttalt i et intervju at rundt 80 % av hendelsene i filmen er sanne, og i dag jobber han selv for FBI. Det er ingen tvil om at han sitter på mye nyttig kompetanse for det føderale amerikanske sikkerhetspolitiet.

Molly’s Game

Krimdramaet Molly’s Game fra 2017 forteller historien om hvordan livet til den talentfulle kulekjøreren ble snudd på hodet etter en ryggskade. Hverdagen går fra å jakte OL-drømmen til å være vertinne for eksklusive pokerlag i LA og senere New York. Filmen er basert på selvbiografien til Molly Bloom, Molly’s Game: From Hollywood’s Elite to Wall Street’s Billionaire Boys Club, My High-Stakes Adventure in the World of Underground Poker, og vi får et unikt innsyn i hva som lenge har vært en lukket verden hvor alt fra kjendiser til den russiske mafian ferdes. Mollys histore blir presentert av kjente skuespillernavn som Jessica Chastain, Idris Elba og Kevin Costner.

Kilde: Unsplash

Erin Brockovich

Julia Roberts høstet god kritikk for rollen som Erin Brockovich i den biografiske dramafilmen fra 2000. Hun ble tildelt en Oscar, Golden Globe, BAFTA og MTV Movie Award for sine prestasjoner. Filmen handler om alenemoren Erin som støter på en suspekt sak med det gigantiske konsernet Pacific Gas and Electric Company når hun begynner å jobbe i arkivet hos et advokatkontor. Hun hadde ingen form for formell juridisk utdannelse, men var likevel helt sentral i anleggelsen av rettsaken mot konsernet i 1993. Erin Brockovich regnes i dag som en amerikansk helt og har bidratt utrolig mye for å sette økosaker på dagsagendaen. 

Det er ingen tvil om at virkeligheten kan være like spennende som fiksjonens verdens, kanskje du har fått noen idéer til neste filmkveld?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
245FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter