Forsiden Nyheter Imam oppfordret til drap på jøder. Nå er han tiltalt

Imam oppfordret til drap på jøder. Nå er han tiltalt

-

Det var under fredagsbønnen den 31. mars 2017 i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro i København, at imamen Mundhir Abdallah siterte en antisemittisk hadith (historie i koranen) som oppfordrer til drap på jøder.

Prekenen ble filmet og lagt ut på Youtube, og ikke lenge etterpå gikk Det Jødiske Samfund i Danmark ut og anmeldte imamen til politiet i mai 2017.

– Vi har valgt å anmelde imam Mundhir Abdallah til politiet etter hans preken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro. Vi mener at den inneholder en dårlig skjult oppfordring om å begå drap på jøder, sa Dan Rosenberg Asmussen, formann for Det Jødiske Samfund i Danmark, den gangen i et intervju med dansk TV2.

Første tiltale etter imamloven

Det er første gang der reises tiltale etter den såkalte «imamloven» fra januar 2017, som skal bidra til ytterligere skjerping i forhold til hva imamer skal ha lov til å si i forbindelse med radikale ytringer og meninger.

– Der er snakk om grove uttalelser, og jeg mener at det er helt riktig at retten nå får anledning til å vurdere saken, siger visestatsadvokat Eva Rønne fra Riksadvokaten til dansk TV2.

Skjermbilde fra Youtubefilmen

Hun understreker imidlertid at det er fortsatt lov å sitere religiøse verk, så lenge det ikke oppfordrer til hat eller å utøve vold mot folkegrupper på en slik måte at det kan oppfattes som ytrerens egne ord.

LES OGSÅ
Politihunden Fight ble glemt igjen hjemme - da sprang han til jobben på egenhånd

Strafferammen for siktelsen er fengsel i inntil tre år, og det er en prinsipiell viktig sak å få prøvet for retten da det per i dag ikke finnes presedens for noe tilsvarende.

LES OGSÅ
Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet - forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Det er for øvrig ikke første gang Masjid Al-Faruq-moskéen er i politiets søkelys. I 2015 var Omar el-Hussein på besøk i moskéen, like før han begikk det grufulle terrorangrepet i København som kostet to mennesker livet.

Du kan se et utdrag av ytringene i videoen nedenfor.

Vi er selvfølgelig for ytringsfrihet, men mener likevel det bør være innenfor visse grenser. I hvert fall hvis det skal ytres i det offentlige rom. Del artikkelen hvis du er enig.

Populært

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.