torsdag, juli 29, 2021

Immunolog med advarsel til alle som ikke tar vaksinen

Mest lest nå

Flere og flere av oss blir vaksinert mot korona. Men noen velger å avstå fra vaksinering. Immunolog Anne Spurkland har en advarsel til alle som takker nei.

Forfatter, immunolog og professor Anne Spurkland har en rekke ganger uttalt seg om koronaviruset og og aspekter rundt pandemien. Hun har for eksempel uttalt seg om hvorfor kvinner kan synes å få flere bivirkninger av vaksinen, og i april 2020 ropte hun varsku da et økende antall unge ble syke.

Nå kommer hun med en advarsel til alle de som ikke velger å vaksinere seg. Hun mener det er nesten uunngåelig å ikke få koronaviruset på et eller annet tidspunkt, dersom man ikke tar vaksinen.


– Enten får du vaksine eller covid. Det er det som er valget. Hvis du ikke tar vaksinen, får du covid før eller siden, det er ganske sikkert. Den smitten blir ikke borte anytime soon, sier hun til VG.

Hun forklarer videre at selv om mange av oss blir vaksinert, så vil også vaksinerte kunne spre smitte videre.

–Det er ikke sikkert de kommer til å merke noen symptomer. Kanskje har de sluttet å bruke munnbind og å holde avstand. Slik smittes det videre, sier Spurkland til avisen.

Snart har alle fått tilbud

Folkehelseinstituttet lover at i løpet av sommeren vil alle over 18 år ha fått tilbud om koronavaksine. På Facebook har de skrevet et innlegg hvor de beroliger alle som er redd for bivirkninger.

– Et verdifullt stikk, men som også kan gi litt ubehag. Yngre voksne får ofte litt flere bivirkninger, særlig etter dose 2. Husk at dette som regel går over etter noen dager, og er helt vanlig, skriver FHI som videre opplyser at bivirkninger egentlig er et godt tegn.

– At kroppen reagerer og gir oss bivirkninger, er et tegn på at kroppen jobber og gjør immunforsvaret vårt rustet til å møte det virkelige viruset. Dette beskytter oss mot alvorlig sykdom.

Samtidig poengterer FHI at det ikke er slik at vaksinen ikke fungerer om du ikke opplever bivirkninger.

– Er du så heldig at du ikke får merkbare bivirkninger trenger ikke det å bety at vaksinen ikke virker. Vi reagerer ulikt på vaksiner, og selv om du ikke får bivirkninger, er du likevel godt beskyttet mot å bli syk med covid-19, skriver folkehelseinstituttet.

Nå og utover sommeren vil alle over 18 år få tilbud om vaksine, noe mange har sett frem til 😊 Det er så deilig å ha…

Posted by Folkehelseinstituttet on Tuesday, June 15, 2021
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter