tirsdag, januar 25, 2022

Immunolog: – Situasjonen nå minner om starten av pandemien

Mest lest nå

Torsdag opplyste sørafrikanske forskere at de har påvist en ny variant av coronaviruset med et uvanlig høyt antall mutasjoner.

Varianten er påvist i Tyskland, Storbritannia, Italia og Belgia, og det er innført en rekke strenge tiltak på grensene for å hindre spredning.


EU-kommisjonen foreslår  fredag morgen å nødstanse alle flyvinger fra sørlige Afrika etter at det ble kjent at en ny og smittsom variant er oppdaget i flere land der. Det melder nyhetsbyrået Reuters ifølge VG.

Den nederlandske avisen De Telegraaf fortalte ifølge VG at passasjerer som kom med to fly fra Sør-Afrika og landet på den internasjonale flyplassen Schiphol i Nederland ikke fikk gå av flyet. De 600 passasjerene ombord på de to KLM-flightene ble senere testet, g det skille vise seg at 61 av dem var koronapositive, melder nyhetsmediet CNBC. De smittede holdes nå i isolat på et hotell i nærheten av flyplassen.

I Norge varslet regjeringen fredag ettermiddag nye innstramminger.

Immunolog Anne Spurkland ved Universitetet i Oslo sier til VG at det hele gir assosiasjoner til da pandemien kom:

– Situasjonen nå minner om starten av korona-pandemien. Da satt vi også og så på, og lurte på hva vi skulle gjøre. Vi kunne vel ikke bare stenge flyplassene?

Hun fortsetter:

– Det er deprimerende når slike nyheter dukker opp, men vi vet ikke hvor alvorlig det er.

Varianten som har blitt oppdaget i Sør-Afrika bekymrer, selv om vi ennå ikke vet hvor farlig den er, forklarer Spurkland.

Den nye omikronvarianten har en rekke flere og bekymringsfulle mutasjoner sammenlignet med deltavarianten. Det er mulig at vaksinene kanskje ikke vil virke like godt, og at omikronvarianten er mer smittsom.

– Det er ikke sikkert at vaksinen vil virke like godt. Men det vet vi ikke ennå, det er for tidlig å si, sier Spurkeland til avisa og påpeker at den tredje dosen kan være løsningen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter