onsdag, september 23, 2020

Ingeborg (14) er lei av utseendepresset: – Livet handler ikke lenger om å være snill

Mest lest nå

11 symptomer på fibromyalgi alle burde kjenne til

Stadig flere opplever å bli diagnostisert med fibromyalgi og en undersøkelse utført i Sverige viste at omtrent 250 000 svensker lider av denne sykdommen....

Ingeborg Skjoldager Kvendseth er bare 14 år gammel. Likevel føler hun at hun aldri er bra nok, og at det er et veldig press om å være pen og perfekt hver eneste dag. Nå etterlyser hun at folk begynner å sette pris på helt andre egenskaper hos hverandre, som å være snill, hyggelig og godhjertet.

– Det er ikke lett å være tenåringsjente. Det er ikke lett å føle et sterkt press om å være pen, hver eneste dag, skriver Ingeborg i et innlegg i Si; D i Aftenposten.

– Pen som i å ha helt flat mage, glatt og tynt ansikt, store bryster, stor rumpe, perfekte, nappede bryn og ikke noe hår på og under armene, på leggene, på lårene eller noe annet sted enn på hodet, fortsetter hun.


Foto: privat

Starter i 13-årsalderen

Ingeborg forteller at dette presset starter allerede i 13-årsalderen. Hun mener det kommer av at alle bildene jentene og kjendisene legger ut på Instagram.

– Folk kopierer og får for seg at det er sånn man skal se ut for å bli kjent og for å bli attraktiv blant guttene, skriver hun, og legger til at dette presset sprer seg som et virus:

– Det fungerer som et virus. Det går fra person til person konstant hele tiden. Det spres fra folkemengde etter folkemengde hver gang en person er blitt smittet. Hver person som har fått viruset, smitter veldig mange nye personer hver.

Livet handler om antall følgere

Nå etterlyser 14-åringen at vi begynner å se etter helt andre egenskaper hos hverandre.

– Livet handler ikke lenger om å være snill, hyggelig og storhjertet. Alt livet handler om, er hvor mange følgere og likes man kan få, og hvor mange gutter som liker deg. Det handler om hvor perfekte bilder du legger ut på sosiale medier, skriver hun, og legger til at verden hadde vært mye enklere uten dette usynlige viruset.

– Kan ikke alle bare flytte øynene vekk fra presset, snu seg mot speilet og se en fantastisk person som er helt perfekt som den er? Kan vi ikke alle være med på dugnaden og hindre denne press-spredningen?

LES OGSÅ: Til alle som sier at kvinner blir voldtatt på grunn av antrekket sitt : Se godt etter på dette bildet!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter