in ,

Ingebrigt Steen Jensen om diagnosen: – Jeg har brukt utrolig lite tid på å være lei meg og utrolig mye tid på å være glad

Ingebrigt Steen Jensen

I starten av forholdet tenkte kjæresten at Ingebrigt Steen Jensen (67) var en sjarmerende rotekopp. Men det gikk ikke lenge før hun skjønte det måtte være noe mer som lå bak.

Ingebrigt Steen Jensen har alltid vært litt distré og surrete, og overgangen for de nærmeste ble dermed kanskje ikke så tydelig.

– Jeg reagerte på at han ikke låste dører. Og da jeg påpekte det, ble det ikke endret. Han møtte mine venner, men husket ikke hva de het, hvem som var sammen med hvem og hvor de bodde, sier Christin Hovde Vestgård (58) til TV 2.


Hun ble kjærester med Ingebrigt Steen Jensen sommeren 2020. Gjentagende spørsmål om dagligdagse ting fikk henne til å stusse.

– Han var ikke bare sjarmerende rotekopp. Det var noe mer som lå bak, sier hun til TV 2.

Christin ba kjæresten oppsøke fastlege. Han ble sendt derfra til utredning på hukommelsesklinikk. Den 17. desember 2021 får de beskjeden; han har fått påvist Alzheimer.

View this post on Instagram

A post shared by BJØRNAFJORDEN DEMENSFORENING🌿 (@bjornafjorden_demensforening)

– Jeg var nok litt forberedt, for han hadde fortalt før han dro at han skulle dit, at det kanskje var noe galt og at det kunne være noe alvorlig. Jeg hadde en halvannen måned å tenke på det, og jeg var ganske sikker på at det var det, sier kjæresten.

Ingebrigt har vært fast bestemt på å ta sykdommen, og utfordringene som følger med, på strak arm. Han valgte å være åpen, og har delt sine erfaringer med sykdommen og prosessen i boka «Før jeg forsvinner», som kom ut i høst.

Etter at han fikk diagnosen, har hele familien hatt ett felles mål; å glede seg hver dag og nyte hvert øyeblikk.

– Det å forestille seg hvor lei seg barna kommer til å bli når jeg blir dårlig og kanskje ikke husker dem lenger – det kunne jeg ha rotet meg inn i og hatt det passe kjipt med. Så jeg har brukt utrolig lite tid på å være lei meg og brukt utrolig mye tid på å være glad, sier han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tiril Sjåstad Christiansen

«Farmen-Tiril» om etterfølgeren: – Håper de velger en person som har vært deltaker

Mye mer populært å kjøpe brukt – også blant folk som tidligere kjøpte nytt