Forsiden Historier fra livet Ingen hadde besøkt babyen på sykehuset på fem måneder. Da visste sykepleieren...

Ingen hadde besøkt babyen på sykehuset på fem måneder. Da visste sykepleieren hva hun måtte gjøre

Den lille jenta hadde ligget på sykehuset i fem måneder uten å ha hatt et eneste besøk. Det skar sykepleier Liz Smith så dypt i hjertet, at hun skjønte at hun bare måtte adoptere jenta.

Liz Smith er sykepleier ved Franciscan barnesykehus i Brighton. For to år siden var hun på vei til heisen, da hun så den lille jenta med lyseblå øyne og en brun lokk hengene ned i pannen. Det skriver Boston.

«Hvem er denne nydelige engelen», spurte hun sykepleieren som trillet henne.

«Hun heter Gisele», sa sykepleieren, og fortalte at jenta hadde blitt plassert på sykehuset av barnevernet, da moren hennes ikke kunne ta vare på henne.

Foto: Facebook/ Franciscan Childrens Hospital

Ble født med abstinenser

Gisele ble født for tidlig ved et annet sykehus. Hun ble født med abstinenser, da moren hennes brukte både heroin, kokain og metadon under svangerskapet.

Myndighetene overtok omsorgen for Gisele da hun var tre måneder gammel, og plasserte henne på sykehuset der Liz jobbet. Gisele hadde en lungesykdom, i tillegg til at hun måtte mates med sonde. Barnevernet hadde prøvd å finne et fosterhjem for henne, men uten hell.

Fikk adoptere jenta

«Fra det øyeblikket jeg så henne, var det noe bak de blå øynene som fanget oppmerksomheten min», sier Liz, som ikke hadde noen barn fra før.

LES OGSÅ
Kvinne dumpet hunden i søpla for å flytte til kjæresten – nå har hun fått sin straff
LES OGSÅ
Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden

«Jeg følte at jeg måtte elske dette barnet og holde henne trygg», sier hun videre.

Tre uker senere, fikk Liz godkjennelse til å ta Gisele med seg hjem.

Planen var at Gisele skulle tilbake til foreldrene sine etter en tid. Men det ble snart tydelig at de ikke klarte å ta godt nok vare på jenta. Liz fikk til slutt adoptere henne.

En solstråle

I dag er Gisele to år gammel. Hun må fortsatt mates med sonde, men hun vokser og er ellers frisk og rask. Liz forteller at hennes favorittmat er ost, avocado og pizza. Og at hun elsker å synge.

«Hennes favorittsang er «You Are My Sunshine», sier Liz.

«Og hver gang hun synger den, tenker jeg: «Du skulle bare visst.»

Se innslag på Today Show med Liz og Gisele her:

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet