torsdag, april 9, 2020

Ingen møtte opp i bursdagen til den autistiske gutten. Men fremmede reddet dagen

Mest lest nå

Mette-Marits påskehilsen fra toppen

Det blir en annerledes påske for mange av oss. Det gjelder også kongefamilien. Mens kongeparet tilbringer påsken på Kongsseteren, holder også kronprinsparet seg i...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Lille Glenn fylte seks år og inviterte alle de 16 barna på førskolen til bursdagsfest. Ikke en eneste en dukket opp.

«Han ble helt knust da han skjønte at ingen kom til bursdagsfesten hans. Han nektet å smile», sier Glenns mamma Ashlee Buratti til ABC News today.

Ashlee var selv helt knust, og hun bestemte seg for å skrive om det på Facebook.

«Jeg vet dette er noe folk kommer til å tulle med og gjøre narr av, men hjertet mitt knuses for sønnen min. Han bare fortsetter å spørre om når vennene kommer», skrev hun.

Foto: Ashlee Buratti

Folk begynte å strømme på

Posten gikk fort viralt, og innen en time begynte gjestene å komme på døra. Men ikke barna som i utgangspunktet var invitert. Dette var folk som hadde lest posten på Facebook, og som møtte opp for å redde dagen til lille Glenn.

Først kom eieren av den lokale dyrebutikken og hennes familie. De hadde med gave til gutten, og fikk servert både pølser og kake. Like etterpå dukket seks familier opp for å feire dagen.

Det lokale politiet fikk også med seg posten, og de kom til festen i helikopter. Brannvesenet dukket også opp.

Foto: Ashlee Buratti

Ingen av foreldrene har tatt kontakt

Moren forteller at sønnen har mild autisme og epilepsi, og at han noen ganger får sosial angst. Derfor er det noen ganger vanskelig for han å oppføre seg som forventet blant andre mennesker. Likevel skulle moren ønske at foreldrene i Glenns klasse hadde tatt kontakt og snakket med henne.

Ikke en eneste av foreldrene har tatt kontakt i ettertid. Ingen har bedt om unnskyldning og ingen har gitt noen forklaring på hvorfor de ikke dukket opp. Ashlee er ikke sint på foreldrene, men hun håper de forstår hvor mye det kreves for å arrangere en bursdagsfest, og hvor mye det betyr for bursdagsbarnet at noen dukker opp.

«Når du tenker på noe så enkelt som en bursdagsfest, tenk da på barnet som sitter der og venter på at vennene skal dukke opp», sier hun.

Foto: Ashlee Buratti

 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter