Hjem Viralt Ingen tør si fra: Svigermorens mat er så forferdelig at familien tar med seg egen mat – for å slippe hennes

Ingen tør si fra: Svigermorens mat er så forferdelig at familien tar med seg egen mat – for å slippe hennes

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Problemer med svigers er noe mange kan kjenne igjen. Og svigermor er ofte «beryktet». Det kan være mer eller mindre berettiget. Men i dette tilfellet er det lett å skjønne at man ikke blir henrykt over middagsinvitasjonene hennes.

Svigermoren i denne historien som dukket opp på Reddit er verken ondsinnet eller påtrengende. Hun er rett og slett bare en helt forferdelig kokk. Det er ikke en forbrytelse. Alle kjenner vel noen der man kanskje tar seg en liten matbit før man kommer i middagsbesøk.

«Svigermor tror hun kan lage mat, men hun er den verste kokken jeg noen gang har møtt. Hun eier ikke salt fordi hun ikke tror på det. Hun hadde heller ikke noen potetskreller før jeg kjøpte en til henne, og hun hater å hakke opp noe som helst» forteller kvinnen som har delt historien sin på Reddit.

Som i alle forhold skulle hun på et tidspunkt hilse på svigers. Og han som i dag er mannen hennes tok henne med hjem til foreldrene for å introdusere dem for hverandre etter at de hadde datet en stund. For anledningen hadde svigermor laget en slags moussaka med gresk yoghurt

«Mannen min ble syk av å spise det. Jeg nektet å spise det for hun hadde ikke noe annet enn fløte»

Svigermor har også laget en lasagne med hele oliven med stein i

«Det var en morsom overraskelse», sier svigerdatteren.

En annen gang fikk de oppvarmet stangselleri med honning og soyasaus – uten annet tilbehør.

«Mannen min begynte å lage mat til seg selv som tenåring, og partneren hennes lager også sin egen mat», forteller kvinnen.

Hun har nå vært gift i tre år. Og hun og mannen er enige om at de ikke skal la hans mor lage mat til dem mer.

«Vi har ikke fortalt henne rett ut at hun er en forferdelig kokk, for hun tror faktisk hun er god å lage mat. Vi har bestemt oss for å bestille takeaway og ta den med hjem til henne, eller gå ut for å spise. Eventuenlt kan vi be dem til å komme hjem til oss slik at jeg kan lage mat» sier svigerdatteren.

I de få tilfellene hun lager mat, har de tatt med noen retter selv også, slik at det faktisk er noe spiselig på bordet.

Nå har imidlertid svigermor fått ferten av hva familien driver med, og har begynt å bli fornærmet om de prøver seg på disse andre løsningene som har fungert bra en periode. Og hun insisterer fortsatt på at hun er en god kokk. Sønnen og svigerdatteren har begynt å unngå henne.

Er jeg drittsekken fordi jeg nekter å spise maten hennes, lurer kvinnen som samtidig presiserer at ingen ønsker å gjøre henne opprørt.

«Gjør henne opprørt. Dere har gjort dere helt ekstrem umake for å unngå maten hennes. Hun har luktet lunta, så hvorfor lyve? Du er ikke en drittsekk fordi du ikke vil spise forferdelig mat, med samtidig er du litt drittsekk siden du bare går rundt grøten og ikke er ærlig med henne», mener en som har uttalt seg i kommentarfeltet.

En annen sier at det er mye mer fair å være direkte, ærlig og samtidig snill. «Dersom hun hører etter hva dere sier, så gi henne noen eksempler slik du gjør her og forklar henne hvorfor det ikke var noe godt»

«Kjøp kokkekurse til henne. Jeg kjøpte et kokkekurs til en venninne da hun hadde bursdag etter at hun nesten forgiftet folk, og sa noe slikt som at det tar ferdighetene hennes til neste nivå. Hun elsket det, og mannen hennes kjøpte enda et kurs til henne som de gikk på sammen, fordi de to har fått det så gøy og nå lager de mat sammen. Jeg er ikke redd for å spise hjemme hos dem lenger», tipser en tredje.

  1. Svigermor utenfor fødestuen
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com