mandag, september 27, 2021

Ingen ville adoptere lille Alba med Downs syndrom. Da tok alenefaren saken i egne hender

Mest lest nå

Da lille Albas mamma fant ut at datteren hadde Downs syndrom, forlot hun jenta på et barnehjem. De ansatte prøvde fortvilet å finne en adopsjonsfamilie til Alba, men det var ikke så lett. Hun ble avvist av 20 potensielle familier. Da bestemte Luca seg for å adoptere henne.

Luca Trapanese (41) er homofil og bor i Italia. Han er singel, men har alltid ønsket seg barn. I Italia får homofile menn sjelden adoptere. Det er ingen lov mot det, men adopsjonsmyndighetene godkjenner nesten aldri adopsjoner der homofile menn er foreldre. Enda sjeldnere godkjennes single, homofile menn som omsorgspersoner.

Men i Albas tilfelle, valgte myndighetene å la Luca få adoptere henne. Grunnen skal ha vært at de så det som umulig at noen andre ville adoptere den lille jenta.


Vil knuse fordommene

Til Italienske BBC, sier Luca at han ønsker å knuse fordommene mot farskap, familie og legning. Det skriver FunShared.

Luca jobbet som omsorgsarbeider på en institusjon for barn med ekstra behov. Da Alba kom dit, bestemte han seg raskt for at han ville ta med seg den lille jenta hjem. Og bare 13 dager gammel, flyttet hun inn hos Luca.

Etter at 20 potensielle familier hadde avvist Alba, leverte Luca inn adopsjonspapirer. Og etter en lang og vanskelig prosess, fikk han søknaden godkjent.

En sta og glad ung dame

I dag er Alba tre år gammel. Luca forteller til BBC at hun er en meget sta, ung dame. Men hun er full av liv og latter, og hun elsker å leke og danse. Hun er veldig sosial og en stor gledesspreder.

Nå har Luca skrevet en bok der han forteller om hans og Albas liv. I boken skriver han også om reisen og hindringene han møtte på da han ønsket å adoptere datteren.

I tillegg ønsker Luca å rive ned fordommene mange har mot barn med Downs syndrom.

I et av sine siste innlegg på Instagram viser Luca at han helt klart gir datteren både omsorg og lek i skjønn fornøyelse. Se på dette herlige klippet som ble lagt ut 20 januar 2021:

LES OGSÅ: Mor spiller inn en kjærlighetserklæring til sin nyfødte sønn, før hun adopterer han bort

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter