Er det slik at de fleste kler seg eller lager sin egen stil ut i fra hva de føler seg komfortabel med, eller lager man stilen sin ut i fra hva samfunnet krever? Det blir ofte sagt at utseende ikke har noe å si, det er det indre som teller. Men slik fungerer faktisk ikke samfunnet. Man blir dømt og behandlet ut i fra hvordan man ser ut eller fremtrer. De som fraviker fra normene vil udiskutabelt møte på hindringer både i det sosiale og i jobbsammenheng.

Damen i denne videoen kan nok bekrefte dette. Hun er 28 år og heter Mel. Hun er vanligvis en punker. Elsker lær, tatoveringer, piercinger og sprøe hårfarger. Moren til Mel sier at hun ofte opplever at folk ser ned på datteren, og til tider er hun også flau over hvordan datteren ser ut.

Mel ble med i et britisk reality tv-program som går ut på å gi kvinner ekstreme makeovers, for så å spørre ut publikum om de ville kysset, giftet seg med, eller unngått vedkommende etter makoveren. Mel endte hun opp med at 70% ville kysset henne, ingen ville unngå henne, og 30% kunne giftet seg med henne. Det spørs hvordan de tallene hadde sett ut før makeoveren.. Hvem sa at samfunnet ikke er utseendebasert?

Ta en titt på den ekstreme forvandlingen til Mel i denne videoen.