Hjem Dyr Ingen ville ha katten Toby på grunn av hans utseende

Ingen ville ha katten Toby på grunn av hans utseende

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Katten Toby skulle bli hele seks år gammel før han fikk et hjem med mennesker som ga ham trygghet og kjærlighet.

Toby er født med en veldig uvanlig sykdom som heter Ehlers-Danlos Syndrom (EDS). Det er en sykdom som gjør at kroppen ikke produserer nok kollagen. Dermed fornyer ikke pelsen og huden seg slik som det skal, og katten får et pløsete, dratt utseende.

Men Georginia Price falt for den annerledes katten. Hun overtalte sin mann, Christopher, og de bestemte seg for å adoptere den. Og for første gang fikk Toby bo i et ekte og kjærlig hjem. Toby har også fått en bror, siden familien hadde katten Quinton fra før.

Fikk en ny bestevenn

«Da vi adopterte han, veide han 5,7 kilo, selv om han egentlig var liten», sier matmor Georginia til nettsiden Love Meow.

«Det er fordi han har så mye overflødig pels. Toby er ev veldig glad og frisk katt som er utrolig elsket», sier hun videre.

Toby fant fort roen hos sin nye familie, og fikk seg til og med en ny bestevenn i den andre katten, Quinton.

«Quinton er som en storebror for Toby som tar godt vare på han», sier Georgina.

«De venter ved vinduet når vi kommer hjem og de løper til døren når de ser oss. De er så lekne og morsomme. Toby og Quinton gir oss så mye kjærlighet», sier hun.

Han er kommet for å bli

Men det er ikke bare bare å ta vare på en katt med denne sykdommen. Toby trenger ekstra stell for å holde seg frisk. Huden hans er veldig sensitiv, og han får lett sår.

«Vi prøver å håndtere det ved å klippe klørne hans og holde huset rent. Vi er veldig lykkelige og lettet over at hans tilstand virker relativt ufarlig», sier Georgina, og legger til at hun aldri vil gi fra seg Toby igjen. Han er kommet for å bli.

«Vi er så glade for å ha Toby og Quinton med oss», sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com