Hjem Fremhevet Ingrid Bjørnov hedret med St. Olavs Orden – Forteller hvordan det går etter kreftsykdommen

Ingrid Bjørnov hedret med St. Olavs Orden – Forteller hvordan det går etter kreftsykdommen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mandag ettermiddag ble en spesiell dag for Ingrid Bjørnov (60) da hun ble utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av kong Harald. Utmerkelsen, som hedrer hennes fremragende musikalske karriere, ble overrakt på Chat Noir i Oslo.

Mandag ettermiddag ble en spesiell dag for Ingrid Bjørnov (60) da hun ble utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av kong Harald. Den gjeve utmerkelsen ble overrakt på Chat Noir i Oslo.

Bjørnov, kjent som en av Norges mest etablerte sangere, komponister og tekstforfattere, var dypt rørt over å motta den prestisjetunge ordenen.

– Det er jo en anerkjennelse på et helt annet nivå enn jeg noen gang har tenkt over at jeg kunne få, sier Bjørnov til Nettavisen.

Bjørnovs musikalske reise startet tidlig, og allerede som tenåring markerte hun seg som en talentfull pianist. Sammen med Benedicte Adrian dannet hun popduoen Dollie (senere kjent som Dollie De Luxe) på begynnelsen av 1980-tallet.

Duoen oppnådde stor suksess i Norge med en rekke hits og var også kjent for deres unike og glamorøse sceneshow. De representerte Norge i Eurovision Song Contest i 1984 med sangen «Lenge leve livet», og deres musikalske stil blandet elementer av pop, klassisk og teatralsk musikk.

Seier over sykdommen

De siste årene har vært tøffe for Bjørnov, som i januar 2018 delte nyheten om at hun hadde fått kreft med spredning. Hun ble operert sommeren 2017, men kreften spredte seg.

Da Nettavisen møtte Bjørnov på Chat Noir, kunne hun meddele gode nyheter:

– Det går veldig fint. Jeg er frisk. Jeg var veldig heldig med timing og legevitenskap. De kontrollerer meg ennå, men det er nesten fem år siden jeg har fått behandling, forteller hun.

Multitasking Kalnes. Supersykehuset der pleierne sørger for at nåla ikke kommer i veien for noteskrivingen.

Posted by Ingrid Bjørnov on Tuesday, July 3, 2018

Nye prosjekter på gang

Til tross for de utfordrende årene, ser Bjørnov fremover med optimisme og glede. Hun avslørte at hun nå jobber med et nytt show og planlegger en ny turné til høsten.

– Nå skal jeg skrive et nytt show, også skal jeg ut på en soloturné til høsten, og jeg skal spille med Øystein Sunde, sier hun.

Når det gjelder detaljer om det kommende showet, holder Bjørnov kortene tett til brystet:

– Jeg har bare turt så vidt å si at jeg skal på turné, sier hun til avisen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com