Ingrid Bjørnov har rørt oss en rekke ganger det siste året. Hennes oppdateringer på sosiale medier forteller om hvordan det er å leve med en kreftdiagnose. I dag har Bjørnovs oppdateringer på sosiale medier et annet fokus; nemlig Downs syndrom.

I dag er det nemlig verdensdagen for Downs syndrom. En dag og markering som for første gang så dagens lys 21. mars 2006, og har siden vært en dag der man sprer budskap om diagnosen og feirer den. Kunnskapen om diagnosen har de siste 20 årene økt betraktelig, skriver FN på sine nettsider.

Bjørnovs rørende bilde

En av dem som gjør sitt for å gi oppmerksomhet til dagen er Ingrid Bjørnov. Gjennom sine mange følgere på sosiale medier er hun i en posisjon hvor hun lett får delt budskapet sitt.

I morgentimene 21. mars delte hun dette bildet på Facebook med følgende tekst:

«Verdensdagen for Down syndrom. Fordi Ingrid er i livet mitt. #dagsverkfordown #vipps556292»

På få timer har bildet fått tusenvis av likes og delinger.

Ingrid er niesen til Bjørnov og artisten har tidligere fortalt VG hvor høyt hun verdsetter sin lille solstråle.

«Ingrid er spesiell fordi hun har Downs syndrom, og fordi hun er en fenomenal personlighet og et naturlig midtpunkt. Hun er en virkelig «showgirl», hun. Når man får et slikt menneske til verden så tenker man jo på hvor mange tilleggslidelser og hva slags liv hun får, og hva slags liv søsteren min og familien hennes ville få.»

Dagsverk for Down

Ingrid Bjørnov har et stort engasjement for alle mennesker med Downs syndrom og driver Facebooksiden «Dagsverk for Down». For noen timer siden delte hun et bilde av en skjorte hun har laget for anledningen, og oppfordrer samtidig andre til å engasjere seg.

LES OGSÅ
Se Wenche Myhres herlige påskehilsen

«For femte året på rad inviteres alle med på et dagsverk for Down på verdensdagen 21. mars. Hva som kreves? Akkurat det du synes er passe for å markere dagen. Kakesalg, dank, søskenkjærlighet, kunstprosjekter, huskonserter, bursdagsfeiring, flaskepant, kattevask, geriljabroderi, utkledning, Hjerterom-smykke og ikke minst auksjoner – dette er noen av de innmeldte aktivitetene i årets Dagsverk for Down. Bli med du også!

Ev. bidrag fra dagsverket kan settes inn på konto 1720.28.73332 eller man kan benytte Vipps med kode 556292.»

Det er fantastisk med kjendiser som Ingrid Bjørnov som bruker kjendisstatusen sin til å nå ut med et viktig og positivt budskap!

I dag hedrer vi alle mennesker med Down syndrom, og alle de som jobber for å spre bevissthet rundt diagnosen. Del saken videre for å rette fokus på denne dagen du også!