Hjem Meninger Ingrid er sykepleier på legevakten: – Får provoserende og sårende kommentarer slengt i ansiktet

Ingrid er sykepleier på legevakten: – Får provoserende og sårende kommentarer slengt i ansiktet

av Marte Frimand

Ingrid Frøshaug forteller om lange og hektiske dager på jobb på legevakten. Folk blir oppfordret til ikke å ringe og møte opp dersom de tror de kan ha blitt smittet av korona. Det får en del til å se rødt.

«Ikke ring oss ned slik at livsviktige telefonlinjer blokkeres. Alt av hva man skulle trenge å vite, står på FHI, i form av både tekst og videoer, på ulike språk», skriver Ingrid Frøshaug i et innlegg i Aftenposten.

«Det er forståelig at folk ønsker informasjon, at de er redde for seg selv og sine nærmeste. Det er vi alle. Spesielt med dette samfunnet vi har levd i nå, hvor alt er tilgjengelig og tilrettelagt for oss når vi måtte ønske det. Likevel er den ekstreme pågangen på telefonene uvirkelig», skriver hun videre.

Går på bekostning av de syke

Sykepleieren er bekymret for at den store pågangen går på bekostning av de som virkelig trenger hjelp.

«Her kommer min bekymring, og mange andres: Den bortkastede tiden man bruker på å stå i telefonkø for å få vite at man ikke blir testet, går på bekostning av tiden til noen andre som kanskje ringer for annen akutt sykdom. Hva skjer med dem?

Har man korona, så har man korona. Da er det hjemmeisolasjon som gjelder. Hva med dem som ringer inn for akutte brystsmerter, en bilulykke, foreldre som ringer for å rådføre seg om sine barn ved kramper, eller nyoppdaget allergi som trenger akutt helsehjelp? Hva skjer når de ikke kommer gjennom?» skriver Ingrid.

Ikke oppsøk legevakten!

«Man føler kanskje at man har behov for akutt helsehjelp om man har korona, dette kan vi takke noen av medienes oppslag for. Men realiteten er at de aller fleste av oss klarer seg fint uten legehjelp.

Tilhører man en av risikogruppene, er saken en annen, men de aller færreste trenger å oppsøke legevakten kun for å få bekreftet at de skal i hjemmekarantene.

Det er noen som møter opp uten avtale, i frustrasjon og redsel. Vi får provoserende og sårende kommentarer slengt i ansiktet. Dette går på bekostning av kapasiteten i det norske helsevesenet.

Det finnes dem som nekter å flytte seg før de er blitt testet og i et desperat forsøk skjeller oss ut der vi står og forsøker å utføre vår samfunnstjeneste. Roping og stygge utsagn preger dagene, og det tar på. Spesielt etter mange og lange dagers arbeid», skriver Ingrid.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier.