Hjem Kjendisnytt Ingrid Gjessing Linhave bryter stillheten: – Gikk på en smell etter Demenskoret 

Ingrid Gjessing Linhave bryter stillheten: – Gikk på en smell etter Demenskoret 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den første sesongen av demenskoret ble en kjempesuksess. Ingrid Gjessing Linhave var programleder. Men nå åpner hun opp om smellen som kom etterpå. 

Ingrid Gjessing Linhave startet et kor for sangglade personer med demens. Sammen jobbet de mot en konsert foran en fullsatt sal på selveste Chat Noir.

Programlederen, som selv har en pappa som har demens, mener at «Demenskoret» er det viktigste hun har jobbet med på TV.

– I tv-programmet «Demenskoret» får du bli kjent med noen av de fineste og tøffeste menneskene jeg noen gang har møtt, lovet Ingrid Gjessing Linhave i en pressemelding fra NRK før programmet startet.

Programmet tok helt av – og ga ringvirkninger: Etter at NRKs dokumentarserie «Demenskoret» hadde premiere på NRK har det tikket inn den ene nyhetsmeldingen etter den andre om folk som ønsker å kopiere koret til sitt nærmiljø. Selv var Ingrid Gjessing Linhave aldri i tvil om at hun ville gjøre dette.

Gikk på en smell

Men prosjektet krevde mye av henne. I et intervju med ukebladet Hjemmet forteller hun at hun gikk på en smell etter første sesong av Demenskoret. 

– Det var ingen som hadde drømt om hvor bredt dette skulle treffe. Ingen som forsto hvor stort behov mange hadde for en TV-serie som tok opp demens, sier hun.

De store konsekvensene programmet fikk hadde ingen av dem sett for seg. Og det ble også mye trøkk for Ingrid. I en periode fikk hun telefoner fra pårørende nesten døgnet rundt. Hun understreker at det føltes meningsfylt. Men da hun skjønte hun ikke hadde kapasitet å svare alle på en ordentlig måte, fikk hun elendig samvittighet. 

Ingrid Gjessing Linhave
Ingrid Gjessing Linhave forteller om en vanskelig tid. Foto: Privat

– Det var forferdelig. Mange pårørende føler seg helt maktesløse – bare det å finne riktig telefonnummer å henvende seg til i kommunen sin, kan være en dags jobb. Nei, det var kjempevanskelig å si til NRK at jeg ikke hadde mulighet til å være med videre, sier hun til ukebladet. 

Samtidig som hun selv kjente at hun ikke hadde mer å gi, opplevde hennes egen far, Einar, en forverring i sin kamp mot demens. Han døde tidligere i mars. Sammen med det rushet av henvendelser, ble det rett og slett for mye til at Ingrid orket en sesong 2. 

– Til slutt sov jeg ikke, og det ble klart for meg at jeg ikke klarte å være i beredskap og være en omsorgsperson både privat og på jobb. Jeg ville, men jeg gikk rett og slett på en smell og brukte tid på å komme meg opp igjen, forteller hun i et intervju med  VG.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com