Hjem Nyheter Ingvild Kjerkol uttaler seg om avskjedstalen

Ingvild Kjerkol uttaler seg om avskjedstalen

Del
X

Ingvild Kjerkol skriver på Facebook at hun kun hadde 30 minutter til å forberede talen hun holdt under pressekonferansen fredag formiddag. Kommentaren ble postet som et svar på kritikk fra Mathias Fischer, en tidligere journalist og nåværende leder for tenketanken Initiativ Vest, som beskrev talen hennes som provoserende og arrogant.

Mathias Fischer uttrykker skarp kritikk mot Ingvild Kjerkol i et Facebook-innlegg etter hennes avskjedstale som statsråd. Han reflekterer over hennes mangel på ydmykhet og beskriver talen som provoserende arrogant. Fischer påpeker at Kjerkol, selv etter å ha visst i måneder om sin mulige avgang, virket å ha skrevet talen i affekt, noe som kan ha ført til en mer ærlig fremstilling enn om den hadde vært mer nøye forberedt.

Han kritiserer Kjerkol for ikke å innrømme feil og mener at hun ikke adresserer mangel på tillit fra velgerne.

«Hun innrømmer nøyaktig null feil. Hun har ikke blitt trodd, sier hun. Da mener hun at hun ikke er blitt trodd av nemnda. Det virker ikke som hun snakker om at hun heller ikke blir trodd på av velgerne og menneskene som hun trenger tillit av. Det blir ikke adressert ett sekund, så vidt jeg husker,» skriver Fischer.

Han finner det provoserende at hun gjentatte ganger nevnte sin medstudent under talen, noe som han føler kunne skape negativ oppmerksomhet rundt denne personen og virker som en unnvikenhet fra å ta fullt ansvar selv.

«Det kanskje mest provoserende, synes jeg var måten hun dro inn medstudenten. Ikke bare den pinlige og lite gjennomtenkte avslutningen der hun ba pressen skamme seg, men at hun i det hele tatt sa «jeg og min medstudent» så mange ganger i løpet av talen. Hvorfor? Hun kunne bare sagt «jeg». Det eneste hun oppnådde, var å sette søkelyset på venninnen, få folk til snakke om henne, og kanskje til og med spre mistanke om at det var hennes feil. Jeg vet ikke. Men det var i alle fall nok et eksempel på at hun ikke tok ansvar selv,» skriver Mathias Fischer.

Fischer foreslår at Kjerkol kunne ha gjort mye for å fremstå som mer ydmyk, som å beklage hvordan hennes handlinger påvirket regjeringen, anerkjenne personlige feil, eller uttrykke forståelse for at offentligheten kan se hennes handlinger som en grunn til at hun burde gå av. Han avslutter med å kritisere hennes ego og holdninger, som han ser som skadelige for tilliten til politikken og demokratiet. Fischer sammenligner Kjerkols avgang med andre kontroversielle statsrådsavganger og antyder at hennes opptreden rangerer blant de minst ydmyke.

Kjerkol svarer

Som en kommentar på innlegget til Mathias Fischer skriver Kjerkol:

– Jeg fikk 30 min på Statsministerens kontor for å skrive noen ord etter nesten 30 år som folkevalgt. Talen ble ærlig, følelsesladd og kanskje mer personlig enn jeg ville valgt om jeg, som du, hadde hatt mulighet til å sove på den. Til alle som leser Mathias Fischer sin status og min kommentar her. Vi kjenner ikke hverandre – kan bare huske hyggelige korte hils i stortingsrestauranten, skriver Kjerkol.

Foto: Skjermdump Facebook

Relatert:

  1. Oddvar Stenstrøm
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com