Hjem Historier fra livet Initiativet til de frivillige ovenfor eldre mennesker hylles

Initiativet til de frivillige ovenfor eldre mennesker hylles

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En organisasjon i nabolandet vårt har funnet på en fantastisk ide. «Sykle uten alder Sverige» hylles nå for sitt initiativ for eldre mennesker.

«Sykle uten alder» er en organisasjon hvor alle jobber frivillig. Arbeidsoppgavene? Ta med eldre mennesker på sykkeltur.

«Det er deres rettighet å få kjenner vinden i håret, og det er vår plikt å gi dem det», sier Kate Ohlsson fra organisasjonen til Aftonbladet.

Foto: Sykle uten alder

Hylles i sosiale medier

Den svenske avisen har skrevet gladsaken om pensjonistene som blir syklet rundt av frivillige.

Kate Ohlsson som er en av de frivillige forteller til Aftonbladet at de hele handler om å gi eldre mennesker noe å glede seg til.

«Man kommer inn på et sykehjem og selv om man ser at beboerne har det bra så flyter hverdagen sammen. De trenger noe å se frem til som bryter opp dagen og det er akkurat det vi gjør.»

Foto: Sykle uten alder

Gråt av lykke

Kate Ohlson er klar på at det ikke er det samme å ta eldre mennesker med på en biltur. En sykkeltur gir de en helt annen følelse av aktivitet og nærhet med naturen. Spesielt husker hun en eldre dame som begynte å gråte av lykke på turen.

«Det var jo gledestårer. Hun begynte å gråte da hun så vårblomstene. Hun sa at hun hadde lest om de fantastiske tulipanene i avisen men aldri hadde trodd at hun skulle få se dem i virkeligheten. Og det var da jeg tenkte; du er jo med å betaler skatt, klart du skal få se blomster i virkeligheten», forteller Kate til Aftonbladet.

Foto: Sykle uten alder

Alle har rett til å få kjenne vinden i håret

Organisasjonen og de frivillige er opptatt av at eldre mennesker skal få komme seg ut. Ikke bare sitte inne hele dagen.

«Alle har rett til å få kjenne vinden i håret. Det er ikke det samme om man sitter sin mor i en bil. Det er noe spesielt med å komme ut på denne måten. Å høre fuglene kvitre, kjenne lukten av blomstene. Det er en rettighet og det er noe vi skylder å gå våre eldre,» sier Kate.

De siste dagene har denne saken eksplodert i sosiale medier. Svært mange mennesker hyller initiativet og mener flere burde gi et slikt tilbud til våre eldre. Trykk gjerne på deleknappen for å spre dette herlige tiltaket videre, kanskje noen andre også blir inspirert til å starte noe slik her hjemme?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com