Hjem Hus og hjem Inngrodd mikrobølgeovn? Prøv denne enkle metoden

Inngrodd mikrobølgeovn? Prøv denne enkle metoden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Rengjøring av mikrobølgeovnen er en oppgave som ofte blir utsatt til den er så skitten at det føles overveldende å ta fatt på den. Heldigvis finnes det en enkel, miljøvennlig og effektiv metode for å gjøre mikrobølgeovnen din skinnende ren igjen: ved å bruke sitron.

Og ekstra digg med denne metoden er at den ikke bare rengjør mikroen, men etterlater også en frisk duft og er skånsom mot både ovnen og miljøet.

Slik rengjør du mikrobølgeovnen med sitron

Utstyr du trenger:

 • 1 fersk sitron
 • Vann
 • En mikrobølgesikker bolle
 • En ren klut eller svamp

Fremgangsmåte:

sitron i mikro
Sett en bolle med sitron i mikroen. Foto: Canva
 1. Forberedelse: Skjær sitronen i to og klem saften ut i bollen. Tilsett omtrent en halv kopp vann. Du kan også legge de utpressede sitronhalvdelene i bollen for ekstra rengjøringskraft og duft.
 2. Oppvarming: Sett bollen i mikrobølgeovnen. Slå på høy effekt og varm opp blandingen i tre minutter. Varmen fra mikrobølgeovnen vil få vannet til å koke og sitronsaften vil fordampe.
 3. La dampen gjøre jobben: Når tiden er ute, ikke åpne mikrobølgeovndøren med en gang. La bollen stå i ovnen i ytterligere fem minutter. Dampen som har bygget seg opp vil løsne fett og matrester fra veggene og taket i mikrobølgeovnen.
 4. Rengjøring: Fjern bollen fra mikrobølgeovnen. Ta en klut eller en svamp og tørk enkelt bort alle løsnede matrester og fett. Dampen fra sitronblandingen vil ha mykgjort alt slik at det lett tørkes bort uten behov for skrubbing.
 5. Etterbehandling: For en ekstra frisk følelse, kan du tørke over innsiden av mikrobølgeovnen med en tørr klut for å fjerne eventuell fuktighet og etterlate den skinnende ren.

Fordelene med å bruke sitron

 • Miljøvennlig: Sitron er en naturlig ingrediens som er trygg for miljøet, i motsetning til mange kjemiske rengjøringsmidler.
 • Effektivitet: Syren i sitronsaften hjelper til med å bryte ned fett og tørkede matrester.
 • Friske dufter: Etter rengjøring vil din mikrobølgeovn ha en frisk og ren sitrusduft, fri for den kjemiske lukten som mange rengjøringsmidler etterlater.

Gjør det til en vane: Det kan være en god idé å gjøre dette til en regelmessig del av rengjøringsrutinen din. Dette sikrer at mikrobølgeovnen din alltid er ren og klar til bruk, samtidig som du holder kjøkkenet ditt friskt og velduftende.

 1. grytelokk
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com