in

Innreiseskjemaene forsvinner – Nå blir det enklere å reise!

fly flyreise billetter reise Foto: JoshuaWoroniecki / Pixabay

Flere av sommerens mest populære reisemål fjerner nå alle innreisekrav. Dermed kan nordmenn endelig se frem til en utenlandssommer fri for koronapass og innreiseskjemaer.

For de mange reiselystne nordmennene som gleder seg til å gjenforenes med Middelhavet i sommer, blir det nå også langt enklere enn på lenge. Flere av årets mest populære reisemål fjerner nemlig nå alle innreisekrav – som koronapass og innreiseskjema.

– Vi er veldig glade for at vi endelig befinner oss i en situasjon der det å reise endelig er enkelt igjen! Mange har ventet på dette øyeblikket, og nå skjer det endelig, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i en pressemelding fra Apollo.


Hellas, Kroatia og Albania er tre av turoperatørens mest populære ferieland denne sommeren. At disse landene er blant dem som nå fjerner alle innreisekrav blir med andre ord godt nytt for mange.

– For hver uke som går nå settes nye salgsrekorder. Når det i tillegg kommer gladnyheter som dette er det klart at trykket øker, sier hun.

Ulikt fra land til land

Selv om stadig flere europeiske land nå lemper på restriksjoner og innreiseregler, er det derimot ikke likt over alt.

Det er derfor fortsatt viktig å undersøke hva som gjelder dit man skal, og ikke minst å følge med på eventuelle endringer før avreise. 

 Det er fortsatt noen land som har restriksjoner, og for å gjøre det lettere for de mange som ønsker seg syden og sol i sommer har reiseselskapet satt opp en egen side der man enkelt kan finne oppdatert informasjon for hva som gjelder for de ulike landene.

– Som utgangspunkt er fullvaksinering (to doser) gyldig for innreise i EU ni måneder etter siste sprøyte. Deretter er dokumentasjonen for fullvaksinering kun gyldig hvis du har fått tredje dose booster-vaksine, eller andre dose for Johnson & Johnson, forklarer Apollo på oversiktssiden sin.

De understreker at gyldighetsperioden kan variere fra land til land. Hvis gyldighetsperioden varierer fra 9 måneder, fremgår det av reiseselskapets oversikt som man finner her.  

Andre nyttige informasjonssider:

Utenriksdepartementet

Re-open EU

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Klør hunden mer enn vanlig? Det kan hende den rett og slett er alergisk mot pollen

Sikkerhetseksperten tipser: Et enkelt grep du bør gjøre for å sikre deg mot nettkriminalitet