Saken om Janne Jemtland rystet Norge. En grusom handling medførte at to gutter mistet moren sin. Nå har Norges befolkning samlet inn over en million kroner til guttene. 

Bror til Janne Jemtland, Terje Opheim, publiserte et innlegg på Facebook hvor han takker alle som har bidratt til innsamlingsaksjonen.

«1.000.000,-!!!!😃😃😃 Det har kommet inn en million kroner til guttene, tusen takk til alle som har bidratt, det her betyr enormt for dem.

Vil rette en spesiell takk til en person som tok kontakt med meg på mandag mens jeg spilte squash. Han hadde fulgt med på saken og ønsket å bidra økonomisk. Etter en samtale tirsdag ,kom han fram til at han ville gi dem vanvittige 200.000,- kroner.

Jeg har ikke nesten ikke ord for hvor takknemlig jeg er vegne av mine nevøer! Lik og del gjerne denne stausen som en liten heder til alle som har bidratt, og en ekstra takk til den fanastiske personen som ga TOHUNDRETUSEN!👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻😃», skriver han på Facebook.

Far har besøksforbud 

Janne Jemtland sin ektemann, Svein Jamtland, er dømt for å ha drept kona sin. Denne uken ble det også bestemt at den drapsdømte faren ikke får se parets to sønner. Den tragiske hendelsen gjorde altså disse guttene så og si foreldreløse.

LES OGSÅ
AUF vil avskaffe monarkiet

– De fleste barn ønsker kontakt med foreldrene sine. Men det har vært slik i denne saken at barneverntjenesten, politiet, fosterhjem og andre rundt barna opplever at Svein Jemtland ikke har forvaltet kontakten på en måte som alltid har vært like god for barna. Derfor har man bedt om dette besøksforbudet, sier bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad til Dagbladet.

Guttenes onkel forteller til VG at saken er tragisk for nevøene hans, men at den eldste av de to føler en lettelse over å bli trodd.

– Det er tragisk for mine nevøer, de har mistet begge foreldrene. Eldstemann har sagt at pappa lyver og han har blitt trodd – det er en lettelse for ham, sier Terje Opheim til VG.

Heldigvis har det norske folk vist sin giverglede og bidratt stort til at guttene får en økonomisk oppreisning etter sitt enorme tap.

Innlegget til Terje Opheim blir nå delt i rekordfart på Facebook hvor folk ønsker å takke alle som har bidratt. 

Del gjerne artikkelen videre, det er godt å lese at disse guttene får en positiv opplevelse og opplever støtte etter alt de har gjennomgått.