Innsamlingsaksjonen ‘Knekk Kreft’ mottok 50.000 kroner fra Bandidos

755

I helgen ble det arrangert en innsamlingsaksjon i Danmark, hvor donasjonene skal gå til forskning på kreft.

Innsamlingsaksjonen ble holdt gjennom et tv-program ved navnet ‘Knekk kreft’.

Under aksjonen kom det en innbetaling som har skapt stor diskusjon i Danmark. Motorsykkelklubben Bandidos fikk nemlig mye omtale da de donerte 50.000 danske kroner.

EB.dk skriver at diskusjonene startet da tv-seerne ble presentert for Bandidos navnet da det dukket opp på tv-skjermen på listen over bidragsyterne.

Den danske organisasjonen kreftens bekjempelse aksepterte donasjonen og Ken Andersen forklarer til EB.dk at man ikke frykter at pengene stammer fra kriminelle handlinger.

– Vi har satt en grense ved forbudte organisasjoner. Det seg være Islamsk Stat eller lignende. Bandidos er en lovlig organisasjon og vi kan ikke være dommer over hvorvidt pengene deres stammer fra kriminalitet eller ikke. Vi velger å tro at pengene kommer fra ærlig arbeid, så får det være opp til politiet å eventuelt finne ut om de ikke gjør det.

Bandidos har selv uttalt seg via en talsmann, Ken Sørensen. Han forklarer at pengene har blitt samlet inn gjennom en Facebookgruppe ved navnet ‘Knæk cancer med Bandidos’. Han forteller videre at mange av medlemmene i Bandidos selv har opplevd kreft og derfor engasjerer seg sterkt i temaet.

Vil ikke svare på spørsmål om kriminelle penger

Talsmannen for Bandidos nekter å svare direkte på EB.dk`s spørsmål om pengene stammer fra kriminalitet. Han sier:

–  Jeg vil si det slik at mange mennesker må være gal i hodet for å tro at alle disse pengene stammer fra kriminalitet. Det er en typisk fordomsfull uttalelse. Det ville være åndssvakt av meg å svare på et så dumt spørsmål.

Til sammen ble det samlet inn 147.113.040 danske kroner som skal gå til forskning på kreft. 

SISTE NYTT