Hjem Kjendisnytt Innspilling av det dystre fremtidsdramaet «Festning Norge» er i gang i Bergen

Innspilling av det dystre fremtidsdramaet «Festning Norge» er i gang i Bergen

I Viaplays nye og ambisiøse thrillerserie Festning Norge befinner vi oss i et isolert Norge som har kuttet alle bånd til verdenssamfunnet. Når en dødelig sykdom begynner å spre seg i det lukkede paradiset, må innbyggerne betale en høy pris for valget de tok for ti år siden.

Hva skjer hvis vi kutter alle bånd til omverdenen? Det er et av spørsmålene Festning Norge utforsker i den dystopiske thrillerserie satt til året 2037.

En enorm mur skiller Norge fra omverdenen, og selvforsynte nordmenn lever skjermede og privilegerte liv i det nordiske paradiset. Men når en dødelig sykdom bryter ut, innser innbyggerne raskt at de er fanget bak den samme muren som skulle beskytte dem.

Festning Norge er basert på idé og manus fra Rådebank-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatter John Kåre Råke som tidligere har skrevet Bølgen og Skjelvet. Ideen kom som en reaksjon på det forfatterduoen opplevde som en økende grad av isolasjonspolitikk i Europa og Vesten. 

Tobias Santelmann, kjent fra «Den som dreper», «Exit» og «Kon-Tiki» spiller en av hovedrollene som den karismatiske statsministeren Grieg Amund Heyerdahl. Han står ansvarlig for å ha overbevist den norske befolkningen om å isolere seg fra omverdenen for ti år siden, et valg som skal vise seg å bli skjebnesvangert.

– Jeg mener at i den situasjonen verden er i dag, så er «Festning Norge» ubehagelig aktuell. Min karakter, statsminister Heyerdahl, er en mann med en klar visjon for Norge, en leder som tror på sine idéer selv når landet står midt oppe i en enorm krise, sier Tobias Santelmann.  

Festning Norge regisseres av Cecilie Mosli (Mammon, Heimebane) og Mikkel Brænne Sandemose (Lykkeland, Ragnarok).

Santelmann har jobbet sammen med Mosli tidligere, og har hatt et ønske om å jobbe med henne igjen.

– Cecilie er en utrolig dyktig, raus og engasjert regissør. Det er hun som har hatt regien på det meste som har med min karakter å gjøre, men jeg opplever at de to regissørene, Mikkel Sandemose og Cecilie Mosli har stor respekt for hverandre, samarbeider og utfyller hverandre godt, fortsetter Santelmann.

I sentrum av historien finner vi også forskeren Esther Winter, spilt av Selome Emnetu (Okkupert, I onde dager). Som ansvarlig for landets matsikkerhet er hun den første som mistenker at noe er alvorlig galt.

– Esther oppdager at det samfunnet hun er en del av viser seg å være noe helt annet enn hun trodde. Jeg synes det er spennende at serien forholder seg til en virkelighet som er så nær vår egen tid, men under helt andre omstendigheter fordi landet er isolert fra resten av verden. Noe av dette kan minne om ting vi vært vitne til i en veldig lett versjon de siste årene, med alle inngrepene i hverdagen vår under pandemien, kommenterer Selome Emnetu.

Flere navn vil avsløres i løpet av året, men allerede nå er det klart at den profilerte, britiske skuespilleren Russell Tovey (Years and Years, The Understudy, The Picture of Dorian Gray) har en sentral rolle i serien. Tovey spiller en britisk flyktning som desperat prøver å komme til Norge.

Viaplays dramasjef i Norge, Tanya Nanette Badendyck, mener produksjonen har alt som skal til for å lykkes både i Norge og utlandet. 

– Festning Norge skildrer et dystopisk samfunn, og selv om seriens handling er satt 15 år fram i tid så føles den både nær og aktuell i dag. Jeg er sikker på at denne unike og originale produksjonen vil treffe et svært bredt publikum på «begge sider av muren», sier Badendyck.

Thrillerserien spilles inn i Bergen i disse dager, og skal etter planen sendes på Viaplay til neste år. Serien består av åtte episoder og er produsert av Maipo Film 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com