in

Innspillingen av en ny Vera-sesong er i gang: Dette vet vi

ITV STUDIOS FOR ITV VERA

Krimserien «Vera», der vi følger den handlekraftige etterforskeren Vera Stanhope har en stor fanskare i Norge. Denne påsken var det mange som fikk spennende timer med sesong 12 av den populære krimserien. I disse dager er innspillingen av sesong 13 i gang.

Alle sesongene har hittil blitt sendt på NRK. Sesongen nordmenn som underholdt hundretusenvis av nordmenn i påsken ble ifølge The Express spilt inn i november og desember i fjor.


Etter den tøffe avslutningen på sesong 12 var det en del fans som lurte på om det ville bli en 13. sesong. Nå melder Radio Times at sesongen offisielt er bekreftet.

Brenda Blethyn er tilbake – med kjent fjes som «ny» assistent

Og det som for mange kanskje er det aller viktigste spørsmålet er også besvart: Brenda Blethyn dukker nok en gang opp i rollen som tittelfiguren.

For de mange som har slukt alle sesongene så er det spennende nyheter i vente for denne 13. sesongen: David Leon, spilte rollen som DS Joe Ashworth i de fire første sesongene, er castet til en hittil ukjent rolle. Irish Mirror skriver at Leon erstatter Kenny Doughty, som spilte DS Aiden Healy.

Ifølge Radio Times er Brenda Blethyn veldig glad over at de kan ønske David Leon velkommen tilbake til settet.

Det er ikke kommunisert noen utgivelsesdato ennå. Men dersom man ser på de typiske tidslinjene fra tidligere sesonger, vil trolig den nye sesongen slippes i 2024. Det er altså ikke usannsynlig at vi får gjensyn med Vera neste påske.

Stolt over milepælen

Serien er basert på bøkene til Ann Cleeves, så vi kan forvente at en potensiell sesong 13 vil være basert på saker fra disse historiene. I løpet av sesong 12 rundet serien også en helt spesiell milepæl: 50 innspilte episoder:

– Jeg føler meg ganske stolt over å ha nådd landemerket med 50 episoder, nå å ha filmet 51 totalt. Jeg synes det er fantastisk. En stor prestasjon for alle involverte. 10 av disse 51 filmene er basert på bøkene til Ann Cleeves. Hun har skapt slike veldefinerte karakterer, slik at de andre historieforfatterne kan bringe dem til live på skjermen også, har Brenda Blethyn tidligere sagt om manusforfatteren som står bak den populære serien.

Forfatteren står også bak en annen populær krim

Og Cleeves, som faktisk også har skrevet serien Shetland, kom med den første boka om Vera Stanhope allerede i 1999. Hun er for tiden i ferd med å skrive den 11. boken i Vera Stanhope-serien, så det er ingen tvil om at det er en enorm mengde kildemateriale når det skal skrives om til TV-drama.

Mange forfattere kjenner plottet allerede før de setter seg ned og skriver. Ikke Cleeves. Veien blir til mens hun skriver seg gjennom historien. Og da hun holdt på med «The Crow Trap» kjørte hun seg voldsomt fast. Hun husket et råd om at dersom man står fast i en bok, så sent en mann med pistol gjennom døra.

– Men jeg driver ikke med pistoler. Jeg skrev en scene fra en begravelse, og den som stormet inn var Vera, forteller Ann Cleeves i et intervju med nettstedet The Bookseller.

Har Brenda i tankene når hun skriver Vera

Rollemodellen har hun tatt litt fra de enslige kvinnene hun kunne huske fra 1950-tallet: Når mennene kom hjem fra krigen måtte gifte kvinner slutte å jobbe. Noen valgte derfor å heller være enslige enn å bli husmødre.

– Jeg tror Vera vokste litt frem av de ukuelige kvinnene som drev tingene, sier forfatteren.

Den første Vera-serien kom på TV i 2011. Brenda Blethyn har spilt Vera hele veien, og Ann Cleeves synes hun er den perfekte personifiseringen av karakteren hun skriver om.

– Jeg har faktisk Brenda i tankene når jeg skriver nå, medgir forfatteren.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Madeleine McCann

Politiet har startet søk i Madeleine McCann-saken

Lille Judiths morgenrutine med katten har blitt sett av 10 millioner