Hjem Meninger Internett delt: Mor ber 18-åringen som har full jobb om å bidra til regninger hjemme

Internett delt: Mor ber 18-åringen som har full jobb om å bidra til regninger hjemme

Del
X

En kvinne har postet et innlegg på diskusjonssiden Mumsnet. Her tar hun opp en problemstilling som mange med voksne barn nok vil kjenne til.

Kvinnen forteller at hennes 18 år gamle datter har et friår skolen, mens hun forsøker å finne ut hvilken utdanning hun vil satse på fremover.

Siden august har datteren hatt jobb på det lokale supermarkedet slik at hun tjener egne penger.

Arbeidsgiveren har gitt både datteren og et familiemedlem et rabattkort. Dermed har de spart ganske mye penger på matutgifter. Datteren tjener litt over 10 000 kroner i måneden, og moren krever at hun må betale rundt 600 kroner i måneden hjemme.

– Noe jeg synes er rimelig, med tanke på at hun har mer penger tilgjengelig enn meg, skriver moren.

Men i forrige uke bestemte datteren seg for å slutte i jobben sin etter at hun hadde kranglet med sjefen. Moren sier at det har sett ut som datteren har hatt det helt fint der inntil nylig, men nå sier datteren at hun hatet jobben og det var et stressende miljø.

Neste uke begynner hun imidlertid i en ny jobb på et gatekjøkken, der kjæresten hennes jobber. Hun kommer til å tjene mindre der enn på supermarkedet. Moren mistenker hovedgrunnen til at hun sluttet på supermarkedet var fordi hun ønsket å jobbe med kjæresten.

– Jeg synes det er en dårlig idé, men hun er voksen, hun kan gjøre som hun vil, sier moren.

trist ungdom
Bør ungdom over 18 år betale når de bor hjemme og jobber?

Siden de ikke får rabatt på mat lenger, øker utgiftene de har hjemme. Og siden utgiftene øker vil moren at datteren skal bidra med mer.

– Jeg ber om 75 pund i måneden i stedet for 50. Noe som faktisk er mindre enn jeg ville ha spart med rabatten, sier moren.

Hun legger til at hun har stor forståelse for at datteren også må spare penger, men føler ikke at det hun ber om er urimelig.

LES OGSÅ: Rasende pappa deler reglene 16-åring fikk fra sjefen første dag i ny butikkjobb

– Hun har langet ut mot meg og sagt at dette ikke er rettferdig. Siden hun tjener mindre mener hun det er urimelig å måtte betale mer, og hun mener det at jeg er slem og fryktelig er grunnen. Da hun fikk jobben på supermarkedet sa jeg at personalrabatten hennes ville telle med i bidraget hennes, men hun sier at jeg straffer henne for å bytte jobb, skriver den fortvilte moren som ber om råd fra leserne av Mumsnet.

Delte meninger

Kommentarfeltet er delt. Flere lesere påpeker at det å få kost og losji for 75 pund i måneden, tilsvarende 950 kroner, er svært rimelig.

– Kanskje du kan tilby henne å sette seg ned med regningene selv og finne ut hva et rettferdig bidrag ville være. Jeg forventer at det vil komme til mye mer enn 75 pund i måneden, og hun vil raskt innse det, sier en leser.

En annen sier at hun betalte 60 pund i måneden hjemme da hun var 18 år – og det er 34 år siden. Hun legger til at «jeg vet at det finnes noen foreldre som ikke krever at barna bidrar dersom de ikke trenger det. Men hvis datteren din har mer disponibel inntekt enn deg, så må hun gi et skikkelig bidrag».

Det er flere som har meninger rundt hva som er et passende bidrag for en ungdom som bor hjemme, ikke går på skole men har jobb.

En ung kvinne som selv nylig har vært i samme situasjon mener også det er rimelig krav fra moren. Men alle er ikke enige.

– Jeg kommer aldri til å forstå foreldre som ber barna betale husleie. Uansett alder virker det bare rart for meg. Du bør aldri belaste barnet ditt for noe en forelder bør gjøre gratis, sier en.

En annen, som selv har økonomisk rom for å la datteren bo gratis hjemme, mener det er fair å kreve betaling om man har en anstrengt økonomi, men legger til «men jeg synes du er litt smålig når det gjelder rabattkortet».

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com