Hjem Familie Internett kritisk til barnebokforfatter: Lar datteren (1) bestemme egen leggetid

Internett kritisk til barnebokforfatter: Lar datteren (1) bestemme egen leggetid

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

«Noen ganger kan det være så sent som 21:30» om kvelden seier barnebokforfatteren. Det får følgerne til å ytre seg.

Den britiske barnebokforfatteren Zoe Ayre (36) som står bak instagramkontoen @therespectfulmum opplyser at datteren Hattie (1) ikke har noen regler. Det vanker heller ikke avstraffelser.

Ifølge New York Post lar Ayre stort sett ettåringen gjøre akkurat som hun vil. Hattie legger seg når hun vil, trenger ikke å dele om hun ikke ønsker det og kan gjerne avvise klemmer fra failiemedlemmer om hun ikke vil ha det.

Ayre som bor sammen med mannen sin, Andrew, i Yorkshire i Storbritannia. Hun sier til den amerikanske avisa som omtaler foreldrestilen hennes at hun ofte får kritikk for den, men holder seg til metodene som hun selv lærte av å lese «The Book You Wish Your Parents Had Read».

– Jeg har fått mange kommentarer, spesielt fra den eldre garden. Denne tilnærmingen er uvanlig for dem, sier Ayre ifølge avisa til Jam Press, og forteller om en gang noen eldre damer bemerket at barn kunne være «slemme» etter å ha snakket med Hattie.

Barnebokforfatteren dokumenterer livet sitt og deler foreldretips på sin egen Instagram-konto, @therespectfulmum. Det kommer jevnlig kommentarer fra folk som ikke er enige med henne.

– Sengedeling og det å ikke ha faste leggetider er temaer noen synes det er veldig vanskelig å være eing med, spesielt fordi det har blitt stemplet som utrygt opp gjennom årene. Etter hvert som hun har blitt eldre, spør folk når vi skal «løse problemet» og flytte henne inn på hennes eget rom

Ayre innrømmet at det er vanskelig når folk stiller spørsmål rundt foreldrestilen hennes, men sier hun fokuserer på det som føles «riktig» for henne.

– Hvis det ikke er et problem for mannen min og meg, så er det ingen grunn for noen andre til å tro at det er et problem, sier hun.

Et av de mest kontroversielle trekkene er at Hattie selv velger når hun vil legge seg. Og det kan bli så sent som kl. 21:30, hvis hun har tatt en lur i løpet av dagen.

– Det har virkelig hjulpet meg, fordi jeg ikke har det ekstra stresset med forventninger og med å tilpasse livene våre til en fast rutine. Jeg har sjelden et overtrøtt barn fordi hun har vært i stand til å sove når hun trenger det.»

Hun får heller ikke datteren til å dele – noe hun røper ikke faller i smak hos andre foreldre.

«Dette har en tendens til å vekke reaksjoner fra foreldre som er veldig pro-deling og vanligvis er overrasket over at en annen forelder går mot normen,» sier Ayre, og hevder at hun praktiserer det hun forkynner. «Jeg tar den samme tilnærmingen hvis Hattie skulle prøve å ta noe fra et annet barn for å sikre at jeg gir henne konsekvent tilbakemelding.»

Moren sier at hun ofte får høre at Hattie kommer til å vokse opp og bli bortskjemt, men selv hevder hun at denne oppdragelsen vil hjelpe henne å vokse til å bli en person som kan stå opp for seg selv – på en høflig måte.

«Nå tilbyr hun regelmessig andre leker eller mat, og jeg tror at det å la henne utvikle seg naturlig tar bort «negativiteten» rundt deling,» argumenterte hun.

Moren til Hattie mener at fokuset i stedet blir flyttet til hvor godt det føles når vi gjør noe fint for andre – slik at det forhåpentligvis vil bli noe hun får et eget, iboende ønske å gjøre.

Hun hevder videre at datteren hennes utvikler viktige følelsesmessige ferdigheter. De lærer henne å si «nei» til uønsket kosing, som klemmer fra familiemedlemmer, om hun ikke ønsker det. Ayre understreker at Hattie generelt er veldig glad i kos, men det er noen få anledninger hvor hun ikke vil ha klemmer.

«Vi spør alltid om vi kan gi henne en kos, og hvis svaret er nei, så respekterer vi det,» sa Ayre.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com