Hjem Meninger Inviterte alle barna i klassen til bursdag – Utenom en gutt : «Er jeg en drittsekk?»

Inviterte alle barna i klassen til bursdag – Utenom en gutt : «Er jeg en drittsekk?»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mange bruker diskusjonsforumet Reddit til å spørre spørsmål anonymt. Ofte kan det være folk som har en vanskelig livssituasjon eller et dilemma som de trenger råd til.

Et tema som har fått mye oppmerksomhet er en mor som har unnlatt å invitere en gutt i klassen til bursdagsbesøk, fordi han har autisme, og hun er usikker på hvordan de skulle håndtere det i besøket.

Som innledning til spørsmålet sitt skriver moren:

«Min sønns 10-årsdag er neste lørdag, og jeg og mannen min har planlagt en bursdagsfest for ham. For å sørge for at vi ga alle nok tid, lagde vi invitasjonene klare to uker i forveien, og jeg ba sønnen min dele dem ut på fredag. Vi inviterte alle i klassen hans (han går på en liten privatskole, så det var bare 15 barn å invitere). Bortsett fra ett barn vi kan kalle David.»

David, et barn med autisme, deltar i klassen en gang i uken som en del av skolens program for barn med spesielle behov. Dette tiltaket er ment for å fremme sosialisering for David, samtidig som det lærer de andre elevene å ikke diskriminere. Moren til barnet som hadde bursdag, påpeker at hun har stor sympati for David og hans mor og anerkjenner at de gjør sitt beste under de gitte omstendighetene.

Beslutningen om å utelate David fra invitasjonslisten var imidlertid ikke lett. Moren refererte til tidligere episoder som hadde vekket bekymring, inkludert en hendelse hvor David hadde et utbrudd på en annen fest fordi han ikke fikk åpne gaver på samme måte som bursdagsbarnet.

«Imidlertid har det vært hendelser med David før. I fjor hørte jeg gjennom venner at David hadde et sammenbrudd på en annen bursdagsfest han var invitert til. Jeg vet ikke om jeg tror på det, men foreldre som var der sier at det var fordi han ønsket å åpne gaver som bursdagsbarnet, og da han fikk nei, freaket han ut. Det er også andre logistiske problemer (det vil være veldig høylytt), så til slutt bestemte jeg meg for å ikke invitere David,» skriver hun.

Foreldrene ble rasende

Saken skulle raskt nå foreldrene til David som naturlig nok reagerte på utelatelsen av sønnen deres. Davids mor konfronterte bursdagsbarnets mor over telefon, og anklaget henne for diskriminering og for å lære opp sin sønn til å gjøre det samme. Situasjonen eskalerte da Davids mor publiserte et passivt-aggressivt innlegg på sosiale medier, noe som førte til at flere foreldre tok hennes side i saken.

trist gutt
Illustrasjonsfoto laget med AI av Sosialnytt

«Hun fortalte meg at jeg er forferdelig og at jeg lærer sønnen min å diskriminere. Da jeg tok opp den tidligere hendelsen, fortalte hun meg at jeg er en drittsekk for å anta hva sønnen hennes kan og ikke kan gjøre før hun la på. Jeg våknet i morges til et passivt aggressivt innlegg fra henne, og mange andre foreldre holder med henne», skriver moren til bursdagsbarnet og avslutter:

«Jeg vil bare at sønnen min skal ha en god fest og mente ikke noe vondt med dette. Er jeg drittsekken?»

Tusenvis av reaksjoner

Innlegget på Reddit har fått tusenvis av kommentarer, og de fleste er skjønt enig; ja denne moren er en drittsekk..

Blant de mange kommentarene er det spesielt en som kommer med det jeg synes var et godt råd.

«Jeg forstår bekymringen din rundt det tidligere sammenbruddet. Men du kunne ha snakket med foreldrene hans på forhånd om hvordan dere kunne løse det best mulig. Du kunne ha snakket med sønnens lærer for å se om han/hun har råd om hvordan David oppfører seg i gruppesituasjoner. Du vet ikke engang om oppførselen hans kan ha bedret seg over det siste året nettopp på grunn av å bli inkludert sosialt. Dette ville ha vært en god mulighet til å lære sønnen din å inkludere mennesker, og i stedet lærte du ham at det er greit å utelukke noen hvis de har en funksjonshemming.»

Hva mener du om situasjonen? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook HER for å si din mening.

LES OGSÅ: 6 år gamle Teddy inviterte 32 gjester til bursdag – INGEN møtte opp

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com