torsdag, juli 2, 2020

Irénes hyllest til personalet på legevakten, går viralt: – De er ekte helter

Mest lest nå

Dette er Norges giftigste plante

På denne tiden av året er det vakre blomster å se overalt. Men mange blomster og planter er dessverre svært giftige. Selsnepe, anses å...

Gjenopplev den populære låta fra 1999 – «Jag trodde änglarna fanns» er like fin i dag!

I 1997 skrev William Kristoffersen «Jag trodde änglarna fanns». To år senere ble den spilt inn av Ole Ivars og svenske Kikki Danielsson. Låta ble svært så...

Svenske Iréne Lindblad måtte tilbringe 13 timer på legevakten med sin snart 83 år gamle mor. Det hun opplevde der, fikk henne til å skrive et langt innlegg på Facebook. Innlegget sprer seg nå som ild i tørt gress.

Irénes mor ble henvist til legevanten etter mistanke om blodpropp i lungene.

«Min mor var markert som «prioritert» siden blodpropp i lungene er veldig farlig. Likevel tok det nærmere 7 timer før hun fikk se en lege. Etter enda flere timer fikk hun tatt røntgen, og det ble oppdaget blodpropp i begge lungene», skriver Iréne.


«Nå tror dere kanskje at jeg skal skrive noe stygt om legevakten, men da tar dere feil. Det er nemlig umulig å bli sint på noen som jobber så hardt som personalet gjorde i løpet av disse timene. Vi fikk se ekte helter og heltinner som jobbet under forhold som mest minnet om forholdene i en krigssituasjon», skriver Iréne videre.

Sykesenger over alt

Iréne forteller at sykesengene ikke bare stod langs veggene i korridorene, men også på rekke og rad midt på gulvet. Og det kom hele tiden nye pasienter inn.

«Gamle med hjerteproblemer, unge med pusteproblemer, noen som hadde gått på nesen i fylla. Selvmordsforsøk, narkomane med psykoser, noen som hadde fått et epilepsianfall og slått seg sønder og sammen, en dement mann som vandret rundt og forsøkte å legge seg i alle sengene. (Han avsluttet kvelden med å urinere på en hysterisk dame som tidligere hadde ligget på gulvet og skreket.)

– Ville fått hvem som helst til å bryte sammen

Iréne fortsetter med å hylle personalet som gjorde så godt de kunne for å ta vare på alle pasientene.

«Som personalet slet! Til tross for et trykk som ville fått hvem som helst til å bryte sammen, legge seg i fosterstilling på gulvet og gråte, så møtte de hvert eneste menneske med vennlighet, verdighet, kunnskap og respekt», skriver hun.

«De trøstet en ruset kvinne som mest sannsynlig hadde fått juling av mannen sin, de strøk på henne hver gang de gikk forbi. De geleidet, med englers tålmodighet, den demente mannen tilbake for millionte gang, og de mistet ikke befatningen, selv om sykepleierne noen ganger måtte sitte på kne på gulvet og ta blodprøve på pasientene fordi det ikke var flere stoler igjen», skriver Iréne  før hun avslutter:

«En stor takk til personalet på legevakten, dere er fantastiske!»

LES OGSÅSykepleier fikk nok av pasienters klaging – publiserte derfor dette bildet av akutten på legevakten

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter