Omar på 14 år ville ikke hjelpe Islamsk Stat, så tok de en grufull hevn. 

Channel 4 News har sluppet en video som avdekker Islamsk stats metoder for å rekruttere barn til deres rekker. Dokumentaren viser hva som skjer med dem som ikke vil slutte seg til gruppen. Dersom barna ikke har sluttet seg til IS før de fyller 16 år, vil de bli slått i hjel. I verste fall, som dokumentaren viser, vil man dømmes til en fryktelig straff – til advarsel for andre.

Det er ikke lett for journalister å avdekke IS sine grufulle metoder for å rekruttere. Tilgang til leirene hvor barna holdes er naturligvis svært vanskelig å få. Journalisten Evan Williams har imidlertid besøkt noen av de tyrkiske grensebyene hvor det er mange flyktninger. Å få folk i tale der er heller ikke lett, da IS sine soldater også befinner seg der. Men noen gutter som nå har klart å komme seg unna IS, lot seg intervjue.

15-år gamle Ibrahim:

Jeg trodde på at man skulle ofre alt for dem. Jeg trodde det var riktig å oppgi alt, også seg selv, for å støtte IS. Vi ble fortalt at det var de som var ofrene. I de religiøse militærleirene lærer man å adlyde. Man må alltid gjenta: «jeg lytter og adlyder.»

LES OGSÅ
Datteren ble født med en føflekk som dekket hele ansiktet. Da ble moren bekymret

IS oppdrar en ny generasjon som skal bekjempe de som ikke tror. Det er mange barn som nå er totalt lojal ovenfor IS. Barna blir vist filmer av selvmordsangrep. Disse filmene blir visst om og om igjen. Målet er at barna skal tenke at også de vil bli en selvmordsbomber. Den yngste jeg har sett var bare 8 år gammel.

10-år gamle Hamude

Vi lærte hvordan vi skal bruke våpen. Når vi gikk i moskéen kom de og spurte om vi elsker lederen Al-Baghdadi. Vi svarte alltid ja, og når de spurte om vi var sikker svarte vi selvfølgelig.

10-år gamle Basheer

De fortalte oss at dersom vi kjempet på deres side så gjorde vi det i guds navn. Vi ville komme til himmelen. Vi ville få mange ting. Mange barn tror på dette og blir med i gruppen. De lærte oss hvordan vi kunne slå ihjel soldatene til president Assad.

11-år gamle Ahmed

Barna blir instruert i å spionere på sine foreldre. Hvis foreldrene ikke lar barna slutte seg til IS, blir de slått i hjel. IS samler gutter på torget, hvor de tilbyr mat og penger dersom de slutter seg til gruppen.

14-år gamle Omar

Den 14 år gamle gutten har vært medlem av en motstandsgruppe av IS. Han ble derfor tatt til fange og torturert i 1,5 måneder av IS. Målet med torturen? De ønsket at han skulle slutte seg til dem.

LES OGSÅ
Døende 80-åringen skulle få innlagt kateter - sykepleierens gjenfortelling om hendelsen har rørt millioner

Omar forteller om det forferdelige han ble utsatt for.

«Det var mange personer. De bandt både armene og bena mine. Så la de hånden min på en trekubbe og skar den av med en slakterkniv. Etterpå skar de av foten min og holdt den opp foran meg. De fortalte til folk at jeg var vantro. Det var derfor de skar av hånden og foten min. Det samme ville skje med alle andre som ikke støtter IS.» 

Omar forteller at han nå bare forlater huset sitt etter at det har blitt mørkt. Han har gitt opp drømmen om et godt liv. Livet nå består utelukkende av smerter og depresjon.

Se den korte, men gripende dokumentaren her. Vi advarer mot sterke inntrykk.

[sc:Adsense][sc:Facebook ]

[sc:Adsensebunn]