lørdag, januar 16, 2021

Island åpner for turister fra to utvalgte land

Mest lest nå

Den Islandske regjeringen har besluttet å åpne landets grenser for turister fra to land. Island har ikke hatt corona-relaterte dødsfall siden 20.april og det er lite virus igjen i samfunnet, sier sjefsepidemolog Thorolfur Gudnason.

– Vi er positivt overrasket over hvor raskt pandemien er redusert her på Island, sier Gudnason i følge nettsiden til den islandske regjeringen.

Han påpeker at det er viktig å fortsatt være på vakt for å hindre nye utbrudd.


Forsiktig åpning av grensene

Tirsdag kunne kunnskapsminister Katrín Jakobsdóttir kunngjøre at Island åpner grensene sine fra fredag denne uken for turister fra Færøyene og Grønland, skriver NRK.

Tidligst 25.mai skal det åpnes opp for andre turister fra Schengenområdet. Hvilke land dette gjelder er foreløbig ikke klart.

I første omgang må besøkende teste seg for smitte og være i karantene i to uker. Man kan slippe karantene dersom man kan vise frem helseattest på at man ikke er smittet.

Snart kan tursiter fra utvalgte land besøke Island igjen. Foto: Pixabay.

Island har få smittede og døde

Island har færrest døde i Norden med ti personer totalt. Det er 2,9 personer per 100.00 innbyggere. Norge har 4,1 personer, og Sverige 32,8 personer i følge Worldometer. Det er litt over 1800 personer med bekreftet smitte på Island. Landet har testet 15 prosent av befolkningen på 350 000 innbyggere. Bortsett fra Færøyene er det ingen andre land som har testet en så stor andel av befolkningen opplyser regjeringen.

Skoleeksempel på godt smittevern

Island trekkes frem som et skoleeksempel på godt smittevern i en studie fra Universitetet i Reykjavik. Studien er gjort i et samarbeid med et amerikansk farmasiselskap. Island begynte tidlig å systematisk spore opp personer som hadde symptomer på coronasmitte og å spore opp mennesker som hadde vært i hardt smittede områder. Skoler og barnehager har vært åpen hele tiden.

I en pressemelding tirsdag erkjenner regjeringen på Island at landet har gode forutsetninger for å bekjempe viruset da landet bare kan nås ved fly eller båt. Det er dermed lettere å kontrollere hvem som kommer inn i landet. Det er også lett å nå ut med informasjon til landets få innbyggere.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter