Hjem Viralt Islandske Brynjar Karl bygget verdens største kopi av Titanic, med intet mindre enn 56.000 legoklosser

Islandske Brynjar Karl bygget verdens største kopi av Titanic, med intet mindre enn 56.000 legoklosser

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Brynjar Karl, som har en autismediagnose, har bygget en Titanicmodell som måler 6,5 meter og består av 56.000 legoklosser. Dette er den største kopien av skipet som finnes.

Foreldrene til Brynjar Karl merket at han ikke utviklet seg som de jevnaldrene og etterhvert som Brynjar Karl fylte tre år var det åpenbart at det var noe annerledes ved ham. Foreldrenes og Brynjar Karls forvirring fortsatte i to år til, før de fikk hjelp til å forstå hva det var. Da han var fem år tok de ham med til en spesialist og Brynjar Karl fikk etter en tid diagnosen autisme.

Selv beskriver Brynjar Karl tilstanden slik;

«Plutselig kunne jeg ikke lenger si alle tingene jeg ønsket å si. Alle ordene jeg hadde lært forsvant inn i en tåke,» skriver ronproject.com. «Jeg forandret meg fra en lykkelig gutt, til en ulykkelig og ensom gutt.»

Heldigvis klarte foreldrene og skolen å gjøre de nødvendige forandringene, som å undervise ved hjelp av bilder fremfor ord.

I liket med flere som har autismespekterlidelser, utviklet Brynjar Karl et område han var ekstra interessert i. Brynjar Karls lidenskap ble skip og lego. Kombinert skulle disse to områdene bidra til at han ble vel kjent for sin Titanic kopi.

Naturtro kopi

Brynjar Karl fikk hjelp av bestefar og studerte plantegningene til Titanic nøye. Målet var å lage en naturtro kopi, hvor forholdene mellom en legomann og skipet tilsvarte virkeligheten.

Da han var 10 år hadde Brynjar Karl blitt ekspert på Titanic og alle skipets detaljer. Han samlet inn penger nok på nettet til å kjøpe all legoen som trengtes for å bygge skipet, og brukte de påfølgende 11 månedene, hele 700 timer, på å bygge sitt eget Titanic.

Med riktig støtte og god hjelp fikk Brynjar Karl troen på seg selv og ble igjen en gutt som opplevde god livskvalitet.

Han var 11 år da han fullførte sitt Titanic.

Brynjar Karl drømmer om å bli kaptein, og har delt sitt budskap om ikke å gi opp, og at det kan ende godt med riktig hjelp, med flere gjennom en TED-Talk han holdt i 2016;

LES OGSÅ: Tenåringen med autisme hadde null selvtillit – Helt til denne mannen ga han en sjanse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com