fredag, september 25, 2020

Isolert stamme i Brasils jungel oppdaget av drone

Mest lest nå

De teknologiske fremskritt raser avgårde i formidabel fart, og stadig nye oppfinnelser ser dagens lys. Likevel finnes det mennesker på denne kloden som ikke har utviklet seg spesielt mye siden steinalderen, og for ikke lenge siden ble en slik gruppe mennesker oppdaget dypt inne i den brasilianske jungelen, skriver The New York Times.

Stammen det er snakk om har sannsynligvis ikke hatt kontakt med andre stammer eller mennesker i svært lang tid, kanskje aldri, og da er det et paradoks at de ble oppdaget med noe så nymotens som en drone.


Det er den brasilianske organisasjonen «The National Indian Foundation» (Funai) som kom over stammen ved en tilfeldighet, etter at de hadde reist 170 kilometer innover i de dype skogene.

På opptaket ser man en rydning i skogen, samt flere medlemmer av stammen går rundt med redskaper og pil og bue.

Stammefolket bruker uthulte trestammer bundet sammen som kanoer.

Foto: Acervo/Funai

Det ble funnet en øks ikke langt fra leiren deres.

Foto: Acervo/Funai

Et horn laget av bark og never ble også funnet i skogbunnen.

Foto: Acervo/Funai

Stammen bor sannsynligvis i slike hytter, som de har gjort i tusenvis av år.

Foto: Acervo/Funai

En av hensiktene med å bruke drone på ekspedisjonen var selvfølgelig å kunne søke over svært store skogområder fra luften, og hadde de ikke gjort det hadde stammen sannsynligvis heller ikke blitt oppdaget. Organisasjonen har valgt å offentliggjøre videoen, slik at også du kan se den.

Se videoopptaket her:

Det er ganske imponerende at selv om vi tror vi vet det meste om planeten vår, oppdager vi stadig nye ting på den. Og at en stamme kan leve totalt isolert inne i jungelen i våre dager er ikke mindre enn en sensasjon. Likevel skjer det fra tid til annen man finner stammer som lever nettopp slik, og da er det evige spørsmålet; skal vi gi oss til kjenne, eller bare la dem leve som de gjør i sin egen lille verden?

Hva mener du? Husk å del artikkelen så flere får øynene opp for hvilket mangfold kloden vår har å by på.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter