fredag, mai 29, 2020

Italiensk anestesilege kommer med advarsel til oss – se hvordan tilstandene er på italiensk sykehus

Mest lest nå

Papa Giovanni XXII sykehus i Bergamo er for tiden overbelastet, der et stort antall mennesker kjemper en kamp mellom liv og død. Sky News er de eneste som har fått lov til å komme inn til dette episenteret for coronavirus i Italia.

Korridorene er full av senger med kvinner og menn som kjemper for livet. Pasientene er redde og uvitenheten om de vil overlevere coronaviruset eller ikke, skaper dyster stemning i gangene.

Italias helsesystem står på randen til kollaps. De eneste som har fått lov til å komme inn for å rapportere om tilstandene på Papa Giovanni sykehus, er den britiske TV-stasjonen Sky News.


Foto: Sky News

Personalet arbeider 24 timer i døgnet for å redde liv

På Papa Giovanni XXII sykehus i Bergamo kjemper de ansatte for å holde liv i de mange smittede pasientene, hele døgnet. Kampen mellom liv og død, er en krig som akkurat nå tapes. Bare i løpet av det siste døgnet har over 800 smittede pasienter dødd i Itaia. Totalt har over 5000 italienere mistet livet til det grusomme viruset.

Foto: Sky News

Bergamo er den hardest rammede byen i Italia. Sykehuset Papa Giovanni XXII får hele døgnet nye pasienter som er livstruet av coronaviruset. Venterommene har blitt omgjort til pasientrom, der pasientene ligger og hører lyden av pumpende respiratorer, pipende maskiner og fortvilte, rådløse ansattes diskusjoner.

Sender en advarsel

Styret i Bergamo har for første gang siden epidemien brøt ut, invitert pressen til Papa Giovanni sykehus. De vil vise verden hvor alvorlig situasjonen er.
– Steng landene deres nå, så dere ikke kommer i denne situasjonen, som er utrolig vanskelig å takle, sier anestesilege Lorenzo Grazioli til Sky News.

– Jeg har aldri vært så stresset hele livet, og jeg er vant til å jobbe under press og måtte ta vanskelig beslutninger. Men når du opplever dette, føler du at du ikke kan gjøre nok. Vi gjør alt vi kan, men det er langt fra godt nok.

Foto: Sky News

Vi betaler den dyre prisen nå

Anestilegen Lorenzo Grazioli fastslår at det er ingen unnskyldning for at omverden ikke vet bedre.
– Det gjorde ikke vi, og vi betaler den dyre prisen nå.

LES OGSÅ: Line mistet pappaen sin til koronaviruset – nå har hun en klar oppfordring til oss alle

Bildet under viser hvordan pasientene er utstyrt med en oksygen-hette rundt hodet. Den hjelper til med å stabilisere lufttrykket i lungene til pasientene.

Foto: Sky News

Coronaviruset kan ikke sammenlignes med en vanlig influensa

Overlege, Roberto Cosentinis, understreker at coronaviruset ikke kan sammenlignes med en vanlig influensa.
– Det er en alvorlig lungebetennelse, og en enorm belastning for ethvert helsesystem, fordi vi får mellom 50 og 60 pasienter inn hver dag med lungebetennelse som er så alvorlig at de trenger store mengder oksygen.

Vi har måtte omorganisere og tilpasse oss slik at vi nå har en intensivavdeling i alle våre tre etasjer, sier han.

Vi setter pris på om du deler artikkelen, for å få opp øynene til flest mulig om alvorligheten av coronaviruset! Nedenfor kan du se en video fra sykehuset i Italia. Vi advarer mot sterke inntrykk. 

LES OGSÅDette er grunnene for at Italia er blitt så hardt rammet av viruset

129,752FansLik
1,357FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter