søndag, mai 31, 2020

Italiensk kirurg med viktig budskap – Dette må du unngå i disse coronatider

Mest lest nå

Coronaviruset setter mange mennesker over hele verden i en situasjon som er svært krevende. For å begrense pandemien har myndighetene i mange land gått ut med kraftige tiltak for å redusere smitteomfanget. I mange land har det nå blitt innført portforbud, som tvinger mennesker til å bli hjemme.

Når vi blir servert nyheter om alvorlige situasjoner som dette, reagerer nervesystemet vårt med angst, frykt, utrygghet og stress. Dette er menneskelige følelser som er helt normale å føle i denne tiden. Likevel er det ikke bra for helsen, og bør forsøkes å unngå. Noen som prøver å hjelpe mot dette, er Adolfo Panfili. Han er en italiensk ortopedisk kirurg og styreleder i International Association of Orthomolecular Medicine (AIMO).

Den italienske legen oppfordrer oss til å holde roen, til tross for den bekymringsfulle tiden vi nå lever i. Foto: Facebook


Adolfo la nylig ut en video på Facebook-siden sin, der han forsøker å forklare hvorfor angst og stress ikke er bra for vår egen trivsel, og ikke minst – immunforsvaret vårt. Når kroppen vår er i anspente situasjoner begynner den å produsere adrenalin, kortisol og noradrenalin. Dette kan føre til at kroppens evne til å forsvare seg mot sykdom kan reduseres betraktelig. Dermed blir man mer utsatt for infeksjoner og sykdommer.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er dette de beste rådene for å holde immunsystemet sterkt:

  • Ikke røyk
  • Ha et kosthold med mye frukt og grønnsaker
  • Mosjoner regelmessig
  • Ha en sunn vekt
  • Vær moderat med alkohol
  • Få nok søvn
  • Prøv å unngå infeksjoner ved å vaske hendene
  • Unngå å stresse

Studier viser at stress også kan forårsake sekundære effekter. Når vi er bekymret er det mer sannsynlig at vi tar opp gamle vaner, som røyking, snusing, alkoholbruk og overspising. Derfor er oppfordringen til den italienske kirurgen viktig når vi er inne i denne coronakrisen.

– La oss hjelpe oss selv, ved å prøve å begrense frykten og de vonde følelsene. La oss heller konsentrere oss om å finne harmoni og indre fred. Helsen din vil takke deg, sier Adolfo.

Kilder: 

Sciencedirect

NCBI

Healthline

Norsk Helseinformatikk

Del gjerne artikkelen for å spre det viktige budskapet til den kloke italienske kirurgen.

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter