Forsiden Historier fra livet Italiensk kvinne ble 116 år gammel - avslører hva hun spiste til...

Italiensk kvinne ble 116 år gammel – avslører hva hun spiste til hvert måltid

Da den italienske kvinnen Guiseppina Progetto gikk bort den 6. juli i fjor, var det som Europas eldste kvinne, hele 116 år gammel.

Hun var født den 20. mars i 1903, og har siden desember 2017 vært enerådende på aldersfronten i Europa.

Selv gjorde hun ikke så mye vesen ut av sin høye alder, men da hun ble det fortalt av et av barnebarna, måtte hun spørre hvor gammel hun egentlig var.

Avsluttet hvert måltid med et lite stykke sjokolade

Familien har heller ingen spesielle tanker om den høye alderen, for som de sier; «hun har jo vært der bestandig». Hvilket nok stemmer, for med så mange år bak seg snakker vi helt klart om noe ekstraordinært. Mange har stilt spørsmålet om hvordan hun har klart å oppnå den høye alderen – og samtidig holdt seg både fysisk og psykisk oppegående – og om det har hun aldri vært i tvil. Sjokolade!

Ikke sånn å forstå at alle måltider har bestått av sjokolade, neida, men hun har alltid avsluttet hvert måltid med et lite stykke sjokolade. Og da helst av den mørke typen, skriver italienske The Local.

LES OGSÅ
Brannmannen sovnet bak rattet og drepte gravid kvinne - møtet med mannen hennes forandret alt
LES OGSÅ
Laura og Kai kjenner daglig på folks fordommer om kjærligheten. Hun er 20, han er 43

Selv om man i alle år har hørt at sjokolade ikke er farlig i mindre mengder er det gjort lite forskning på feltet. Nå er det imidlertid utført enkelte undersøkelser som tyder på at sjokolade faktisk kan ha helsefremmende effekt, og hvis man ikke overdriver inntaket vil det ha flere fordeler enn ulemper.

Foto: Facebook / In Memorian

Ikke bare inneholder mørk sjokolade mye antioksydanter, faktisk mer enn i forskjellige bær som tranebær og blåbær. Den sies å kunne forebygge kreft, flavanolinnholdet motvirker demens og hjerneslag, og påvirker blodomløpet i blant annet hjertet. Noe som igjen forebygger flere kjente hjertesykdommer.

Videre viser en undersøkelse utført i 2009 at daglig inntak av mørk sjokolade påvirker kolesterolnivået positivt, mens en annen undersøkelse utført i 2015 viser at mørk sjokolade senker blodtrykket og påvirker sukkernivået i blodet hos type 2 diabetikere.

Så ikke bare har det hjulpet Guiseppina Progetto med å få et langt og innholdsrikt liv, det smaker godt også. Del artikkelen dersom dette er noe du også har tro på!

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet