in

Italiensk kvinne ble 116 år gammel – avslører hva hun spiste til hvert måltid

Da den italienske kvinnen Guiseppina Progetto gikk bort den 6. juli 2018, var det som Europas eldste kvinne, hele 116 år gammel.

Hun var født den 20. mars i 1903, og har siden desember 2017 vært enerådende på aldersfronten i Europa.

Selv gjorde hun ikke så mye vesen ut av sin høye alder, men da hun ble det fortalt av et av barnebarna, måtte hun spørre hvor gammel hun egentlig var.


Avsluttet hvert måltid med et lite stykke sjokolade

Familien har heller ingen spesielle tanker om den høye alderen, for som de sier; «hun har jo vært der bestandig». Hvilket nok stemmer, for med så mange år bak seg snakker vi helt klart om noe ekstraordinært. Mange har stilt spørsmålet om hvordan hun har klart å oppnå den høye alderen – og samtidig holdt seg både fysisk og psykisk oppegående – og om det har hun aldri vært i tvil. Sjokolade!

Ikke sånn å forstå at alle måltider har bestått av sjokolade, neida, men hun har alltid avsluttet hvert måltid med et lite stykke sjokolade. Og da helst av den mørke typen, skriver italienske The Local.

Selv om man i alle år har hørt at sjokolade ikke er farlig i mindre mengder er det gjort lite forskning på feltet. Nå er det imidlertid utført enkelte undersøkelser som tyder på at sjokolade faktisk kan ha helsefremmende effekt, og hvis man ikke overdriver inntaket vil det ha flere fordeler enn ulemper.

Foto: Facebook / In Memorian

Ikke bare inneholder mørk sjokolade mye antioksidanter, faktisk mer enn i forskjellige bær som tranebær og blåbær. Den sies å kunne forebygge kreft, flavanolinnholdet motvirker demens og hjerneslag, og påvirker blodomløpet i blant annet hjertet. Noe som igjen forebygger flere kjente hjertesykdommer.

LES OGSÅ: Professor mener sjokolade kan ha bedre hostedempende effekt enn honning og sitron

Videre viser en undersøkelse utført i 2009 at daglig inntak av mørk sjokolade påvirker kolesterolnivået positivt, mens en annen undersøkelse utført i 2015 viser at mørk sjokolade senker blodtrykket og påvirker sukkernivået i blodet hos type 2 diabetikere.

Så ikke bare har det hjulpet Guiseppina Progetto med å få et langt og innholdsrikt liv, det smaker godt også. Del artikkelen dersom dette er noe du også har tro på!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Vivian fyller 100 år samme dag som tipp-oldebarnet fyller 1

Da millionæren døde ble familien rasende – Mannen hadde testamentert hele formuen sin til en venn utenfor familien