Hjem Fremhevet Ivar Dyrhaug fikk den alvorlige sykdommen – Har ikke fortalt noe før nå

Ivar Dyrhaug fikk den alvorlige sykdommen – Har ikke fortalt noe før nå

Mest sannsynlig hadde Ivar Dyrhaug sykdommen da han jobbet i NRK. Men han visste ingenting.

Den tidligere NRK-programlederen er mest kjent for sin programlederrolle i «Beat for Beat». En jobb han hadde gjennom 17 år. I 2015 ga han seg etter å ha ledet det populære musikkprogrammet siden 1999.

– 17 år er grunn god nok – og en eller annen gang så må ting ta slutt, sa han den gang til VG.

Det han ikke visste den gang, var at han sannsynligvis allerede hadde fått Parkinson.

Parkinson er en nevrodegenerativ sykdommen som utvikler seg gradvis. Det skyldes at celler i hjernen som er med å styre bevegelser blir ødelagt.

For fem år siden fikk Dyrhaug diagnosen. Men trolig startet sykdommen lenge før det. I et intervju med VG denne helgen forteller Dyrhaug om hvordan han først oppdaget at noe var galt. Det var på slutten av tiden som programleder for «Beat for Beat» at noe begynte å skurre.

– Jeg husker at jeg skulle gjøre noen «moves» under innspillingen, men jeg slet med de små dansetrinnene – føttene mine ville liksom ikke være med, sier han til VG.

Sa ingenting

Men selv om Ivar Dyrhaug visste at noe var i ferd med å endre i kroppen for mange år siden, og siden fikk diagnosen Parkinson, har han ikke fortalt noe. Ikke før nå.

De eneste som har visst det er familie og venner. Men ettersom sykdommen har blitt mer og mer fremtredene føler Dyrhaug nå at det er riktig å være åpen om diagnosen.

– Jeg vil ikke at folk skal spekulere. Da er det bedre å si det som det er. At det ikke er noe farlig. Det er Parkinson, sier Dyrhaug til VG.

LES OGSÅ: Larry har slitt med Parkinson og skjelvinger i 20 år. Se hva som stopper skjelvingen

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com