Hjem Historier fra livet Ivar Dyrhaug og Ingebrigt Steen Jensen: – Vi vil fjerne mest mulig skam

Ivar Dyrhaug og Ingebrigt Steen Jensen: – Vi vil fjerne mest mulig skam

Del
X

Duoen går nå i bresjen for mer åpenhet om sykdommer som stadig flere av oss får.

Den tidligere NRK-programlederen Ivar Dyrhaug er mest kjent for sin programlederrolle i «Beat for Beat». En jobb han hadde gjennom 17 år. I 2015 ga han seg etter å ha ledet det populære musikkprogrammet siden 1999.

I februar fortalte han om Parkinson-diagnosen han hadde fått fem år tidligere. Men trolig startet sykdommen lenge før det. I et intervju med VG forteller Dyrhaug om hvordan han først oppdaget at noe var galt. Det var på slutten av tiden som programleder for «Beat for Beat» at noe begynte å skurre.

Ingebrigt Steen Jensen har på sin side alltid vært litt distré og surrete, og overgangen for de nærmeste ble dermed kanskje ikke så tydelig.

– Jeg reagerte på at han ikke låste dører. Og da jeg påpekte det, ble det ikke endret. Han møtte mine venner, men husket ikke hva de het, hvem som var sammen med hvem og hvor de bodde, sier Christin Hovde Vestgård (58) til TV 2.

Hun ble kjærester med Ingebrigt Steen Jensen sommeren 2020. Gjentagende spørsmål om dagligdagse ting fikk henne til å stusse.

Ingebrigt Steen Jensen har Alzheimer. Foto: Privat

Den 17. desember 2021 fikk de beskjeden; han har fått påvist Alzheimer.

Sammen med Ivar Dyrhaug er Ingebrigt Steen Jensen i gang med en misjon om å hjelpe eldre til å overvinne skamfølelsen.

– Demens blir folkesykdom nummer én. Kan jeg bidra med egne opplevelser av hvordan det er å ha Alzheimer, så er det en utrolig viktig jobb. Kan våre diagnoser bidra til å alminneliggjøre det og å skape optimisme og tro på at livet er til for å leve, så er det veldig bra, sier Steen Jensen til Budstikka.

9. oktober skal de to til Seniorkonferansen i Asker kulturhus. Her skal de sammen snakke om sine diagnoser, og hvordan man kan leve godt med dem.

Dyrhaug var fortsatt en offentlig person da han fikk diagnosen, og har derfor ventet med å fortelle om den.

– Nå synes jeg det er viktig å snakke om Parkinson. Folk nyter ikke livet og får ikke det beste ut av tilværelsen sin fordi de skammer seg over diagnosen, sier Dyrhaug.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com