søndag, juni 7, 2020

Ivy (4) har Downs syndrom og tar verden med storm etter hun var modell i leketøymagasin

Mest lest nå

Lille Ivy Kimble fra Chicago var modell i oktoberutgaven av leketøymagasinet «American Girl». Nå har hun blitt leketøymerkets nye, store superstjerne.

«American Girl» er kjent for å ha dukker i alle former og fasonger. De selger dukker med høreapparat, briller, krykker, førehunder, rullestoler og med Downs syndrom. Men aldri tidligere har en jente med Downs vært modell i bladet. Ikke før nå.

Foto: American Girl


Enhver mors drøm

På bildet, er lille Ivy kledd i en rød, glitrende kjole. Og hun holder en dukke med Downs syndrom. Det fikk folk over hele verden til å smelte.

Ivys mamma, Kirsten Kimble sier til ABC7 at hun er så stolt at hun holder på å sprekke.

«Jeg har fire jenter, og å ha en av dem i «American Girl»-katalogen, er vel enhver mammas drøm», sier hun.

«Spesielt siden jeg har et barn med Downs syndrom. Det er ikke nok bilder eller artikler med barn med Downs syndrom», sier hun videre.

LES OGSÅ: Kosmetikkjede bruker modell med Downs syndrom som sitt nye fjes

«Så det er veldig stort for henne. Jeg mener, hun er en søt liten jente, og hun har Downs syndrom, og hun er i katalogen. Vi er stolte!»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Ivy Kimble (@ivykimble)

Håper det blir helt normalt

Selv om Kirsten er veldig stolt av datteren, forteller hun at hun i fremtiden håper det blir helt naturlig å bruke modeller med Downs syndrom, og at det ikke er noen «big deal».

«Det er fantastisk å se den positive oppmerksomheten Ivy genererer. Men det hadde vært fint dersom det hadde vært helt normalt at hun var med i magasinet», sier hun.

«Vi vil se alle slags barn med alle slags funksjonshemninger i bladene», sier hun videre, og legger til at hun setter stor pris på at noen prøver å bruke annerledes modeller.

«Mitt håp er at det slutter å være noe vi legger merke til. At det bare blir helt normalt. At de er over alt», sier hun.

LES OGSÅ: Hun har Downs syndrom og har vunnet VM to ganger. Nå blir hun også modell

129,807FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter