in

Jacob veide 325 kilo og var med det verdens tyngste tenåring. Så begynte han å slanke seg…

Foto: Cincinnati Children’s Hospital / YouTube

Jacob Miller (15) ønsket som så mange andre barn å bli størst og best i noe. Og det ble han. Men kanskje ikke for det han hadde sett for seg. Med sine 325 kilo, tok han rekorden som verdens tyngste tenåring.

Jacob var stor allerede da han ble født, enda han ble født for tidlig. Da Jacob fylte ett år, veide han 23 kilo. Jacob var mye større enn sine søsken og alle sine venner gjennom hele oppveksten.

Foto: privat

Foreldrene trodde han kom til å vokse av seg de ekstra kiloene når han ble tenåring. Men det skjedde ikke. Snarere tvert imot.


Foto: Cincinnati Children’s Hospital / YouTube

Dårlig kondisjon og dårlig helse

Da Jacob rundet 325 kilo, skjønte både han og familien at han trengte hjelp. Jacob hadde prøvd flere ganger å gå ned i vekt, uten hell. I tillegg til dårlig kondisjon og dårlig pust, fikk Jacob både diabetes, søvnapné, hjerteproblemer og leversvikt.

Jacob og foreldrene oppsøkte Cincinnati Children’s Hospital. Der ble Jacob anbefalt å ta en såkalt slankeoperasjon. Jacob var ikke helt overbevist, men han skjønte at dette kanskje var hans eneste mulighet til å gå ned i vekt og få helsen sin tilbake.

Foto: Cincinnati Children’s Hospital / YouTube

Vellykket operasjon

Operasjonen gikk fint, og etter 6 måneder, hadde Jacob gått ned hele fem klesstørrelser. Og vektnedgangen bare fortsatte. Men det var ikke bare enkelt å miste vekt.

«Det er vanskelig, men ikke så vanskelig som det var før operasjonen», sier Jacob til SFG.

«Før kunne jeg ikke gjøre noe. Skulle jeg gå i fem minutter, måte jeg sette meg ned. Nå kan jeg gå en halvtime uten pause», sier han videre.

Foto: Cincinnati Children’s Hospital / YouTube

En livsstilsendring

Og mens kiloene raste av, forsvant også sykdommene Jacob hadde dratt på seg. I dag er han kvitt diabetesen, og lider ikke lenger av søvnapné. Men Jacob er veldig klar på at reisen ikke er over.

Jacob har gjennomgått en enorm forandring. Foto: Youtube

«Det er en livsstilsendring, man må endre på ganske mye. Men det er en forandring til det bedre. Men man må jobber for det», sier han.

Her kan du se en video om fra Jacobs reise: 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hudpleie: 9 hudtips fra matfatet

3-år gammel jente havnet i koma og mistet livet etter å ha spist popcorn – moren advarer alle foreldre