torsdag, april 9, 2020

Jahn Teigen er død

Mest lest nå

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Den folkekjære artisten ble 70 år gammel. 

TV 2 formidler den utrolig triste beskjeden tirsdag formiddag. De skriver at Teigen sovnet stille inn på Ystad sykehus i Sverige mandag kveld.

I en pressemelding skriver Jahn Teigens manager, Trond Lie:

– Familien er i sorg og ber om respekt for at de ikke ønsker å kommentere dette yttligere, opplyser Lie.

Gjennom sin over 50 år lange karrière, har Jahn Teigen gitt ut over 40 album, spilt inn mer enn 60 singler og medvirket i flere band. Han har også kommet til finalen hele 14 ganger i Melodi Grand Prix, og representert Norge 3 ganger i den internasjonale finalen.

Åpen om sykdommen

Teigen har i mange år slitt med sykdommen leddgikt. Den folkekjære artisten mente selv at det aktive scenelivet var med på å gjøre sykdommen verre.

«Jeg skulle nok varmet opp. Og tøyd ut. Det ble mye splitthopp og sånne ting på scenen, som sikkert ikke var helt bra for kroppen. Men gjort er gjort. Jeg er litt stiv og det gjør litt vondt å bevege seg innimellom, men jeg kan ikke sitte her og klage. Jeg hadde sikkert gjort det samme igjen», har han tidligere uttalt til Se og Hør.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Hvil i fred, Jahn Teigen. ❤️🥀 Mine dypeste kondolanser sendes til familie og venner 🥀

Et innlegg delt av Sosialnytt (@sosialnytt.no)

Opplevd mye sorg

Jahn Teigen opplevde stor suksess som artist. Men midt i alt glitteret og glammet, mistet han fire av sine nærmeste på kort tid. Han måtte oppsøke hjelp for å komme over kneiken.

I 2009 mistet han moren sin, Esther.. Året etter døde storebroren Viggo. I 2013, mistet Jahn fetteren sin Ove, som han stod veldig nær. Han har blant annet skrevet flere sangtekster til Jahns låter. Bare noen få måneder senere, døde Jahns manager og beste venn, musiker Lage Fosheim.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jahn Teigen (@jahnteign)

«Du vinner den ene kampen 10-0, så taper du den neste 0-20. Det er en berg-og-dal-bane, jeg fikk meg en smell både psykisk og fysisk», sa Jahn Teigen til Se og Hør. Intervjuet er gjengitt i Dagbladet.

Måtte oppsøke hjelp

Jahns mamma ble hele 91 år gammel. Men sorgen etter moren er ikke mindre av den grunn.

«Hun var jo mammaen min. Så døde Viggo året etter, og siden pappa døde allerede i 1993, var det plutselig bare meg igjen av den lille familien vår. Det ble voldsomt. Og da Lage plutselig døde, jeg visste ikke at han var syk en gang, gikk jeg rett og slett i kjelleren. Da jeg kom ut av tunnelen, var det like mørkt», sa Teigen.

I anledning 70-årsdagen, ble Jahn Teigen hedret høsten 2019 med jubileumsshowet «Optimist» på Chateu Neuf i Oslo.

Jahn Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen. Våre dypeste kondolanser sendes til henne og familie og venner forøvrig. Hvil i fred Jahn Teigen. 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter