Hjem Fremhevet Jakob Ingebrigtsen hylles etter historisk EM-gull : – Helt unikt at Norge har en slik utøver

Jakob Ingebrigtsen hylles etter historisk EM-gull : – Helt unikt at Norge har en slik utøver

Jakob Ingebrigtsen har nok en gang vist hvorfor han er en av de største innen friidrett. Onsdag kveld tok han sitt sjette EM-gull på 1500 meter, noe ingen mannlig utøver har oppnådd tidligere.

Med tiden 3.31,95 satte han også en ny mesterskapsrekord.

Onsdagens triumf betyr at den 23 år gamle Sandnes-gutten nå har vunnet gull på både 1500 og 5000 meter i tre påfølgende europamesterskap. Etter løpet var Jakob svært fornøyd med sin egen prestasjon.

– Jeg føler meg bedre på slutten her enn jeg hadde trodd. Jeg visste at jeg var i en positiv utvikling formmessig, men dette svarer ganske bra, sa han til NTB.

NRKs kommentator Jann Post var full av lovord etter løpet.

– Mer unik utøver skal du lete lenge etter. Han får en EM-finale til å se ut som et kretsmesterskap. Det er helt unikt at Norge har fått en sånn type utøver, utbrøt han.

Med seieren trer Jakob Ingebrigtsen inn i historiebøkene som den mannlige utøveren med flest EM-gull, og overgår dermed legender som Mo Farah og Harald Schmid.

– Det er en ganske deilig følelse å være i en sånn form som det her. Jeg fikk definitivt veldig mange gode svar og det lover veldig bra inn mot Paris, la Jakob til.

Sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund delte også sin begeistring.

– Jakob leverer nok en gang. Han har blitt en legende, sa han til NRK etter løpet.

Ingebrigtsen hadde allerede gjort seg bemerket med sin imponerende avslutning på 5000-meteren noen dager tidligere. Før løpet på 1500 meter var han storfavoritt, og leverte som forventet. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal kommenterte før løpet at selv om navn som Isaac Nader fra Portugal og Neil Gourley fra Storbritannia var med, var det ingen som kunne true Ingebrigtsen.

Neste mål for Jakob er å forsvare sitt OL-gull på 1500 meter i august. Han har allerede vist god form denne sesongen, med en andreplass på Diamond League-stevnet i Eugene og en seier på Bislett Games.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com