Hjem Historier fra livet Jakob på 3 år holdt på å miste tærne etter et strandbesøk – moren ønsker å advare andre

Jakob på 3 år holdt på å miste tærne etter et strandbesøk – moren ønsker å advare andre

Barn skal kunne løpe trygt rundt på stranden, men for lille Jakob på 3 år ble et strandbesøk en forferdelig opplevelse.

Gutten brant seg så kraftig på føttene at tærne nesten gikk tapt, og det fordi andre strandbesøkende ikke tenker seg om.

Det var en flott sommerdag når familen Wichman besøkte stranden ved Veddelv, utenfor Roskilde. Jakob løp rundt og koste seg foran lekeplassen på stranden da moren skjønner at noe er galt.

«Han løper gjennom sanden, og så ser jeg at han plutselig blir stående å skrike. Jeg går nærmere og ser at huden på føttene hans begynner å skrelle av», sier Katja Wichmann til Dagens.dk.

Den lille gutten hadde tråkket rett på kullet til en engangsgrill, som gjemte seg under sanden. Foreldrene hastet av gårde til sykehuset, hvor Jakob`s føtter ble behandlet og kjølt ned, men det hjalp lite og legene forberedte foreldrene på verst mulig utfall.

«En lege kommer inn og forteller meg at Jakob muligens kommer til å miste tærne, det var ikke sikkert at de klarte å få liv i de igjen. Da besvimte jeg, sier Katja. Det gikk opp for meg at gutten min kunne bli invalid.»

Heldigvis klarte legene å få liv i tærne igjen, men det etterfulgte år med hard opptrening og operasjoner hvor legene flyttet hud fra guttens lår til tærne. Det er i dag seks år siden denne ulykken inntraff, og Jakob er helt frisk, men arrene vil for alltid være der.

Nå vil moren advare andre: «IKKE grav grillkull ned i sanden. Slukk med vann og kast. Konsekvensene kan bli enorme.»

Jakob mistet nesten tærne og må leve med arrene for alltid. Han har det bra, er en aktiv gutt med god motorikk og fysikk, men det kunne gått så mye verre.

Brukte engangsgriller er et vanlig syn på strender. DEL videre for å få opp øynene til folk!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com