Hjem Fremhevet Jacob (37) reddet 8-åring fra sjøen – Mistet selv livet

Jacob (37) reddet 8-åring fra sjøen – Mistet selv livet

Søndag ettermiddag gikk Jacob Opheim (37) og kona tur da de oppdaget et barn i sjøen. Jacob hoppet i vannet for å hjelpe 8-åringen. Han reddet barnet, men mistet selv livet.

Den tragiske hendelsen fant sted på Karmøy i Rogaland søndag ettermiddag. På onsdag ble Jacob bekreftet død.

– Gutten ble reddet, men mannen var bevisstløs da han ble hentet opp på land. Han ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, men ble i går kveld bekreftet død, skrev Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Hylles som en helt

Ifølge lokalavisen Skudenesnytt møtte flere hundre mennesker opp i et fakkeltog til minne om Jacob Opheim. Fakkeltoget gikk ut på moloen hvor hendelsen fant sted, hvor man la ned blomster. Alle nødetater var på plass, uniformert og med blålys på utrykningskjøretøyene for å vise sin støtte.

Mange hyller heltemotet til Jacob, en mann som ofret sitt liv for en annen.

«Himmelen har fått en ny engel, i kveld måtte vår kjære bror Jacob Opheim legge inn årene, kroppen tålte dessverre ikke belastningen etter en heltedåd for å redde et liv, kommer til å savne deg så ufattelig, hvil i fred», skriver broren på Facebook.

Himmelen har fått en ny engel, i kveld måtte vår kjære bror Jacob Opheim legge inn årene, kroppen tålte dessverre ikke…

Posted by Frank Opheim on Tuesday, November 9, 2021

Ifølge Dagbladet har også kona skrevet om hva som skjedde, også hun hyller mannen sin som en helt.

«Jacob sprang ut på moloen for å redde en gutt som hadde havnet i sjøen. Jacob nølte ikke med å hoppe etter gutten. Han ofret livet sitt for å redde en unge. Han er en superhelt», skriver hun.

Det er ikke kjent hvordan 8-åringen i utgangspunktet havnet i sjøen. Han skal ha lekt på moloen sammen med to andre gutter da han falt i vannet.

Hvil i fred Jacob – en ekte superhelt.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com