fredag, juni 5, 2020

Jan Eggum og Kaia Huuse etter skilsmissen: Bor sammen i perioder og drar på ferie sammen

Mest lest nå

Jan Eggum (67) og Kaia Huuse (45) gikk fra hverandre for fem år siden, etter 18 år som kjærester. Likevel tilbringer de mye tid sammen, både med og uten barn. 

«Vi fant vel ut at vi hadde utviklet oss til å bli et velfungerende AS nærmest, men det var ikke så mye romantikk igjen», sier Kaia Huuse til God morgen Norge.

«Vi var venner på en måte som gjorde at vi kunne fortsette å være venner. Det var ingen bitterhet og vi var veldig enige om at nå var det slutt», legger Jan Eggum til.


Paret har to barn sammen, på 10 og 13 år.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kaia Huuse (@kaia_huuse)

Helgepappa

Etter skilsmissen, flyttet Kaia og barna inn i en ny leilighet, 200 meter fra huset der de bodde sammen. Jan kjøpte seg en mindre leilighet i Bergen.

«Siden ungene ble født har jeg vært borte 50 prosent av året, hvert eneste år», sier Jan.

«Så de er vant med at en «kjekk kar kommer og drar», men det betydde at de kunne leve på en lignende måte som før», sier Jan og fortsetter:

«De bor på Kaia sin adresse i Oslo. Mor er borte annenhver helg og da er far der med de. Så det blir en helgepappa-funksjon, men at far kommer til ungene i istedenfor motsatt.»

Barna slipper å flytte

«Jan har levd et separat liv fra oss hele tiden. Det har vært meg og barna, også kommer han som han vil omtrent. Så vi tenkte det hadde vært veldig rart hvis vi hadde begynt med et 50/50 prosent opplegg», sier Kaia.

«Det å ha ett hjem, en seng og ett klesskap synes jeg er veldig viktig. Da slipper de å flytte rundt hele tiden», fortsetter hun.

Drar på ferie sammen

I perioder bor begge to i Kaias leilighet i Oslo samtidig. Da bor Jan på barnerommet. Paret feirer også ofte jul sammen, og de drar på ferie hele familien.

«Jeg og Kaia vil gjerne opprettholde de tradisjonene. Det kan bety noen dager sammen i julen, en tur til kaptein Sabeltann på sommeren og vinteraktiviteter på vinteren», sier Jan.

«Det er tradisjoner de er vant til, og som vi fortsetter med. Det er kjempekoselig, og mange synes vi er flinke, men vi svelger kameler av og til vi og», legger Kaia til.

Hvordan gjøre det best for barna? 

På sin egen blogg har Kaia Huuse også skrevet et innlegg med den samme tematikken. Hun skriver om hvordan paret velger å gjøre de tingene de kan for at barna skal ha det best mulig, selv etter et brudd mellom foreldrene.

«For fem år siden bestemte vi oss for bryte opp. Det var selvsagt ikke så enkelt, men mer om det en annen gang.

Det viktigste spørsmålet ble jo : Hvordan kan vi føre barna over dette havet på best mulig måte?», skriver hun.

LES OGSÅ: Morens bilde av eksen og kjæresten med barna, går verden rundt

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter