Hjem Featured Jan Helge Andersens DNA funnet på begge jentene i Baneheia

Jan Helge Andersens DNA funnet på begge jentene i Baneheia

Den nye etterforskningen i Baneheia-saken viser funn av Jan Helge Andersen på begge jentene.

13. september 2000 ble Viggo Kristiansen pågrepet for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). I februar kom sjokknyheten om at saken gjenåpnes. Kristiansen hadde da sittet i fengsel til han ble løslatt 1. juni i år. 

Tidligere i høst sa Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin tror etterforskningen av Baneheia-drapene fra 2000 kan nærme seg slutten. Både Kristiansen og hans tidligere venn Jan Helge Andersen, som har kommet med tilståelse som er det som har felt Viggo Kristiansen i denne saken, har vært inne til avhør.

Nå melder TV 2 at Jan Helge Andersens DNA er funnet på begge jentene. Han ble dømt for drap på den yngste jenta, og medvirkning til voldtekt av begge ofrene i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Han har bare innrømmet handlinger mot det yngste offeret, Stine Sofie Sørstrønen (8).

Det er ikke funnet DNA-spor etter Viggo Kristiansen som hele tiden har nektet enhver befatning med drapene og overgrepene. Han sier at hans daværende bestevenn, Jan Helge Andersen, uriktig har forklart ham inn i saken.

Andersen har på sin side hevdet at Kristiansen truet ham til å ta del i ugjerningene.

TV 2 melder videre at en viktig del av den nye etterforskningen har handlet om å gjøre nye DNA-undersøkelser i saken.

– Med DNA-funn også på Lena er man på god vei til å få hele sannheten frem i denne saken. Derfor er dette et viktig funn, sier Viggo Kristiansens advokat, Arvid Sjødin, i en SMS til TV-kanalen.

Samtidig viser mobilspor at Kristiansen ikke var i nærheten av åstedet på gjerningstidspunktet. Advokatbladet skriver at Lagretten ble i 2001 foreholdt enkelte bevis som kunne skape tvil om Viggo Kristiansen hadde vært på åstedet da handlingene fant sted, påpeker flertallet.

«Mest sentralt er i den forbindelse mobilbeviset som vil bli omtalt nærmere nedenfor og som etter flertallets syn – isolert sett – allerede i 2001 pekte relativt klart i retning av at Viggo Kristiansen ikke var på åstedet da voldtektene og drapene ble begått.»

Tirsdag skriver Fædrelandsvennen ifølge NRK at Baneheia-dømte Jan Helge Andersen skal i nytt avhør med politiet. Det er Andersens forsvarer, Svein Holden, som bekrefter dette til avisa.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com