Hjem Kjendisnytt Jane Fonda (86) mener livet bare blir bedre: – Jeg er så lykkelig som jeg noen gang har vært

Jane Fonda (86) mener livet bare blir bedre: – Jeg er så lykkelig som jeg noen gang har vært

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Skuespiller Jane Fonda fnyser av frykten for å bli eldre, hun synes tvert om det å eldes er noe å feire.

Hun synes at en av de mange fordelene med å bli eldre, er å lære det som virkelig betyr noe i livet.

– Om det skjer noe som ikke er så bra så tenker du lettere at «vel, det har skjedd før, og jeg har det bra. Jeg kommer over det». Du vet hva som er viktig. Jeg har tilbrakte mye tid som om jeg var en kano uten padleåre som bare ble båret av gårde med strømmen. Men etter hvert som jeg ble eldre, lærte jeg at jeg skal legge en åre i vannet og styre, sier skuespilleren i et intervju med People.

Hun trives med å bli eldre: Dette kapittelet av livet hennes er det lykkeligste hun noen gang har vært.

Superstjernen som introduserte aerobic for verden og de senere årene har begeistret millioner av fans med sitcom-dramaet «Grace og Frankie» har fylt 86 år. Men hun har på ingen måte pensjonert seg – tvert om er Jane Fonda travlere enn noen gang.

Jane Fonda
Jane Fonda på premieren av Promise Me This på filmfestivalen i Cannes i 2007. Foto: Wikipedia

Oscar-vinneren kom nylig med hele fire filmer. Først ut var komedien «Book Club: The Next Chapter» som kommer på kino i mai i fjor. Den er dessverre ikke å finne på Filmweb over titler som kommer til norske kinoer den nærmeste tiden. I filmen spiller Jane Fonda mot vennene Diane Keaton, Candice Bergen og Mary Steenburgen. Denne gangen er bokklubben deres på tur til Italia.

– Det er alt jeg forestilte meg at kvinners vennskap kan være, sier Jane Fonda om båndet mellom de fire kvinnerollene i filmen.

Hun legger til:

– Da jeg var yngre, var det en antakelse om at kvinner var litt kjedelige og fire stjerner som jobbet sammen ville ikke fungere fordi de ville konkurrere, og det er bare ikke sant. Vi er venner og vi elsker å jobbe sammen og vi hjelper til hverandre når vi trenger det.

Jane Fonda
Jane Fonda som Eileen Tyler i Sunday i New York, en av hennes tidligste suksesser. Foto: Wikipedia

Gikk på cellegift

I fjor måtte Jane Fonda ta cellegift for non-Hodgkins lymfom. Helsenettstedet NHI.no forklarer at Non-Hodgkin lymfom er en kreftform som er kjennetegnet av ukontrollert vekst i lymfevev. Lymfevev er vev som deltar i infeksjonsforsvaret, og det dreier seg hovedsakelig om lymfeknuter, beinmarg og blod, men lymfevev finnes også i andre organer, for eksempel i tarmslimhinnen. Sykdommen kan opptre i alle aldre, men den er absolutt vanligst i aldersgruppen over 40 år. Den spreke 85-åringen er nå på bedringens vei, og ser kreften som en av mange opp- og nedturer hun har hatt i livet. Men hun har alltid funnet en måte å komme seg videre på.

– Det har vært tragedier og harde ting i livet mitt. Men jeg har aldri bukket under for dem. Jeg har stått imot hele livet, sier hun.

Og kanskje det er Jane Fondas nysgjerrighet og positive innstilling som gjør at hun holder seg så bra? Produsenten av «Book Club: The Next Chapter», Bill Holderman, forteller imponert om en morgen i Italia da filmsettet hadde en fridag. De aller fleste benyttet muligheten til å sove litt lenger – bortsett fra Fonda. Hun var oppe klokken 06.00 om morgenen og hadde gått rundt i byen og utforsket den på egen hånd.

Da de andre var i ferd med å starte dagen kom Fonda spaserende og opplyste at hun akkurat hadde fått 11 000 skritt på skritt-telleren.  

Når hun ikke jobber, tilbringer Jane Fonda veldig gjerne tiden sin med de tre barnebarna, og elsker også å gå på fotturer. Men selv 1980-tallets fitness-guru kan også slappe av foran TV-en. Da er det komiserien «Curb Your Enthusiasm» (Ingen grunn til begeistring) hun ser på.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com