mandag, mai 25, 2020

Janelle fikk MS før hun rakk å fullføre sin store drøm. Da kom det lokale rugbylaget på en genial ide

Mest lest nå

Janelle Boston (55) fra Australia, har alltid drømt om å klatre Mount Tyson i Queensland. Dessverre rakk hun aldri å fullføre drømmen, før hun fikk diagnosen Multippel sklerose (MS). Men så kom rugbylaget på at de kunne bygge en stol, og bære Janelle til toppen av fjellet.

Da Janelle var ung tenåring, planla hun og noen venninner fra speideren å klatre til toppen av fjellet. Dessverre satte dårlig vær en stopper for turen. Og Janelle rakk aldri å komme i gang med ny planlegging. Hun fikk nemlig MS. Det skriver ABC News.

I dag kan ikke Janelle gå mer enn et par steg av gangen. Hun er avhengig av rullestol, og en topptur er helt uaktuell for henne. Likevel har hun aldri glemt drømmen om en gang å få stå på toppen av Mount Tyson.


Foto: privat / Facebook

Tok kontakt med rugbylaget

En veldedighetsgruppe på Facebook, som kaller seg «Tully Community Cuppa & Chats», spurte en dag medlemmene sine om det var noe de drømte om å gjøre, som de ikke hadde fått gjort. Janelle hadde allerede sitt svar klart.

Administratoren av gruppen, ble så rørt av Janelles svar, at han tok kontakt med det lokale rugbylaget, Tully Rugby League, for å se om de kunne komme på en måte å få Janelle til toppen av fjellet på.

LES OGSÅ: 12-år gammel gutt bærer bestevennen til og fra skolen hver dag

«Etter jeg leste det, fikk jeg en klump i halsen, og jeg tenkte: «Kjære Gud, vi må prøve å gjøre noe med det», sier administratoren.

Foto: privat / Facebook

Tente på ideen

Rugbylagets leder, Anthony Emmi, tente på ideen umiddelbart, og snakket med treneren Tracee Harris. Det viste seg at Tracee hadde trent Janelle tidligere. Tracee fikk med seg 30 spillere, og hyret en sveiser til å lage en stol som spillerne kunne bære Janelle i til toppen.

I oktober i år, var alt klart til den store toppturen. Gruppen hadde vokst til 40 personer, som alle byttet på å bære Janelle i stolen. I de bratteste partiene, bar de henne på ryggen.

Foto: privat / Facebook

De skjønner ikke hva dette betyr

Janelles ektemann og mamma var også med på turen.

«Jeg kan si takk, men de vil ikke skjønne hva det betyr for meg, og hva de har gjort for Janelle», sier Janelles mamma, Isabell Semken.

Foto: privat / Facebook

LES OGSÅ: Læreren bar den funksjonshemmede eleven på ryggen så hun kunne være med på utflukten

Følg Sosialnytt på Google News!

129,739FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter