Japansk firma gir ikke-røykere 6 ekstra fridager i året

224

Et selskap i Japan har valgt en kreativ tilnærming for å motivere sine ansatte til å slutte å røyke.

Piala Inc, en Tokyo-basert organisasjon, gir sine røykfrie ansatte seks ekstra dager med ferie per år. Ordningen som ble introdusert i september ment for å kompensere for all pausetiden røykerne får.

– En av våre røykfrie ansatte sendte en melding i selskapets forslagskasse tidligere på året, og sa at røykeavbrudd forårsaket problemer, sier Hirotaka Matsushima, talsmann for selskapet, til The Telegraph.

– Vår administrerende direktør mente det var på sin plass å gi ikke-røykerne litt ekstra fri for å kompensere.

Selskapets hovedkontor ligger i 29. etasje i en kontorblokk i Ebisu-distriktet i Tokyo. Alle som vil ha en sigarett må gå til kjelleren, noe som tar rundt 15 minutter for hver tur.
Minst 30 av selskapets 120 ansatte har allerede utnyttet den nye ordningen og tatt ekstra fri etter at regelen ble innført.

Ifølge selskapet har ordningen også oppmuntret minst fire personer til å droppe røyken.

– Jeg har stor tro på å motivere mennesker til å slutte å røyke gjennom belønning, i stedet for straff eller tvang,» sier Takao Asuka, adm. Direktør i Piala Inc, til Kyodo News.

Direktøren for selskapet har stor tro på å gi belønning for røykeslutt. Foto: Piala

Verdens helseorganisasjon rapporterer at 18,2 prosent av japanske voksne røyker (tallene er høyest blant menn og eldre generasjoner).

Er du enig i at ikke-røykere bør få mer ferie enn røykere? Eller er det urettferdig for de som røyker? Gi oss beskjed i kommentarfeltet! 

SISTE NYTT