Japansk togstasjon holder åpent for én passasjer!

345

I Norge legger man ned skoler som har for få elever, bussruter stoppes eller minimeres på øde plasser. Slik er det i de fleste land. Offentlige tilbud opprettes etter etterspørsel i befolkningen. En buss eller togrute som driftes på grunn av behovet til én innbygger har vi vel ikke sett her til lands? Man kan si mye rart om Japan, men i dette tilfellet har myndighetene jaggu gått langt for innbyggeren sin.

I flere år har togstasjonen ved Kami-Shirataki i realiteten vært nedlagt. Regjeringen bestemte imidlertid at stasjonen skulle driftes videre, på grunn av en eneste passasjer: en skolejente som holder på å ta videregående. Begrunnelsen til den japanske regjeringen er rett og slett hjertevarmende!

Hver eneste dag står denne jenten alene og venter på toget.

tog
Foto og kilde: CCTV / Facebook

Toget kjører til denne stasjonen to ganger om dagen. Første tur når jenten som ikke er oppgitt med navn, skal på skolen. Andre tur når hun skal hjem igjen.

Stasjonen ved Kami-Shirataki en vanlig dag

japan2
Foto og kilde: CCTV / Facebook

For tre år siden begynte antall passasjerer fra denne stasjonen å synke drastisk. Togselskapet ville kansellere stasjonen fra ruten sin. Området er øde og det var et tapsprosjekt å kjøre innom stasjonen når det knapt var passasjerer. Japan Railway skulle til å fjerne stasjonen da man ble gjort oppmerksom på denne jenten som var avhengig av tog for å fullføre utdannelsen sin.

Det ble da tatt en avgjørelse på at togstasjonen fremdeles skulle være på ruten, frem til jenten er ferdig med videregående. Om ikke det er prisverdig nok så har man lagt togtabellen opp etter jentens undervisning.

Togtidene til Kami-Shirataki stasjonen

Kami-Shirataki tog
Foto og kilde: CCTV / Facebook

Legg merke til at tabellen bare inneholder to turer. I mars 2016 vil jenten bli uteksaminert fra videregående. Etter det vil stasjonen legges ned.

Stasjonen nærmer seg nedleggelse da den eneste passasjeren snart blir uteksaminert.

tog
Foto og kilde: CCTV / Facebook

Den japanske regjering har blitt lovprist fra hele verden på grunn av dette tiltaket. CCTVs Facebookside blir overøst med rosende kommentarer som:

«Hvorfor skal ikke jeg ville dø for et land som dette, når regjeringen er villig til å gå en ekstra mil for meg?»

«Dette er fasiten på god styring fra en regjering. Rett på grasrotnivå! Hver eneste innbygger betyr noe. Ingen barn blir glemt!»

Hva synes du om den japanske regjeringens avgjørelse? Tror du vi hadde kunne opplevd noe lignende i Norge?

SISTE NYTT

Advertisements